3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Belediyenin 33 milyon borcu var'

Ankara'nın Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediyeyi 33 milyon TL borçla devraldığını belirterek, "Borç çok, giderimiz ve personel sayımız fazla ama kısa sürede bu mali durumu düzeltip halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğim" dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediyenin mali tablosunu ve personel durumunu düzenlediği basın ve bilgilendirme toplantısıyla açıkladı.

Toplantıda 1 Nisan 2009 itibariyle yapılan hesaplamalara göre Etimesgut Belediyesi'nin 33 milyon 213 bin 705 TL borcu bulunduğunu açıklayan Demirel, "Aylık zorunlu ödemelerimizin genel toplamı 3 milyon 874 bin 831 TL'dir. Merkezi idare vergi gelirlerinden alınan payların toplamı aylık 1 milyon 103 bin 826 TL'dir. 237 memur, 167 işçi ve 966 şirket işçisi olmak üzere toplam bin 370 kişi çalışmaktır. Tablo ortadır. Ancak ben sizlerden sadece biraz zaman istiyorum. Bu giderleri azaltarak belediyeyi daha az masrafla daha verimli çalışır hale getireceğim. Seçimden önce verdiğim sözleri yerine getireceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Kendisinden önceki belediye başkanlığı döneminde bütçe açığının arsa satışları ile karşılanmaya çalışıldığını belirten Demirel, "Bu satışlardan 57 milyon 982 bin 936 TL gelir elde edilmiştir. Önceki dönem, çareyi belediye arsalarını satmakta aramış ve satışlarda da tıkanmıştır. Tıkanma yaşanınca ne yazık ki böyle bir borç tablosu ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Başkan Demirel, geçmiş dönemde usulsüz yapılan harcamalar varsa bunun hesabını soracaklarını kaydederek, "Yapılan inceleme sonucunda kimin kusuru varsa, kimin sorumluluğu varsa gereken yapılır. Kim olursa olsun bu babam da, kardeşim de, oğlum da olsa hesabını sorarım. Kamu vicdanı rahat olmadıkça ben bu koltukta oturamam" şeklinde konuştu.

Toplumun tüm kesimlerinin teveccühünü alarak belediye başkanı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Demirel, "Sorumluluğumun bilincindeyim. Parti farkı gözetmeksizin halkımıza en iyi şekilde hizmet edeceğim. Bizler geçiciyiz, Etimesgut'un asıl sahibi halkımızdır. Yaptığımız ve yapacaklarımızdan dolayı her zaman hesap vermeye hazırız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?