3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyenin ilk işi 'Kızılay'

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "başkentin kalbi Kızılay"ı temiz, aydınlık, güvenli ve ticari açıdan hareketli bir kent merkezi haline getireceklerini belirterek, bu doğrultuda belediye binasını da Kızılay'a taşımayı düşündüklerini söyledi.

Tanık, belediyeciliğin bir çok hizmeti bir arada yürütmeyi gerektirdiğini, Çankayalılara seçim döneminde verdikleri sözleri hızla yerine getirmek için farklı alanlardaki bir çok işi bir arada yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediyenin örgütsel yapılanmasının düzenlenmesi, çalışanların alacaklarına ilişkin ödeme planlarının oluşturulması, sokak ve park düzenlemeleri, sosyal, kültürel ve çevre ile ilgili konulardaki çalışmaları bütünsel olarak ele aldıklarını ifade eden Tanık, Kızılay'ın, temiz, aydınlık, güvenli, ticari açıdan hareketli bir kent merkezi haline getirileceğini söyledi. Tanık, Çankaya'da yaklaşık 500 sokağın gündüz trafiğe kapatılarak sadece "Oyun Sokağı" haline getirilmesine yönelik hazırlıklara da başladıklarını söyledi.

Çankaya Belediyesinin faaliyetlerini yürüttüğü TED kampüsünün boşaltılmasına yönelik düşüncelerinin olduğunu bildiren Tanık, gerekli yazışmaları yaparak Çankaya Belediyesi'ni Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Milli Müdafaa Caddesi'ndeki binaya taşımak istediklerini kaydetti.

Tanık, Çankaya Belediye Başkanlığı'nın Kızılay'a taşınmasının semte hem ticari hareketlilik kazandıracağını hem de belediyenin önemli ölçüde kira yükünden kurtulacağını vurguladı.

Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki sorunlarla ilgili uzlaşma zemini arayacaklarını bildiren Tanık, şunları kaydetti:

"Büyükşehirlerin bir parçasının kötü olması kentin bütününü olumsuz etkiliyor. Çankayalıları cezalandırma fikri yerine, dayanışma ve uzlaşma içinde alınacak kararlar kentin bütününü kazandırır. Benim yaklaşımım ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında saygılı, düzeyli ve hoşgörülü bir işbirliği yapılması yönündedir. Kente hizmet benim ve Melih Bey'in görevi.

Büyükşehir Belediyesine hukuk dışı, akıl dışı bir talep götürmeyeceğiz. Projelerimizden yararlanmak Büyükşehir Belediyesi için de akılcı olacaktır. Sorunları basın üzerinden değil, proje üzerinden karşılıklı görüşmekten yanayım. Görüşlerimiz dinlendiği sürece mahkeme son seçenek olacak."


İşçi alacakları

Bülent Tanık, yaklaşık bin 500 belediye çalışanının 1 yıldır maaşlarını düzenli alamamalarıyla ilgili olarak da Çankayalıların olduğu kadar Çankaya Belediyesi çalışanlarının morallerinin de yükseltilmesine önem verdiklerini, çalışanların alacaklarını mümkün olan en kısa sürede ödeyeceklerini bildirdi.

 

AA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?