3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'BES Eğitim Onur Ödülü' Saran'ın

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES), yaptırdığı okullar ve engellilerin eğitimi ve topluma kazandırılması hususunda göstermiş olduğu çalışmalar nedeniyle 'BES 2008 Eğitim Onur Ödülü'nü Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a verdi.

Sendika Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitim sisteminin sorunları başta olmak üzere, toplumsal ve ekonomik sorunların çözümünde büyük yararlılıklar gösteren şahsiyetleri yılın 'EN'leri şeklinde kamuoyuna takdim ederek, onur ödülleri vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Kırıkkale'de yaptırdığı 4 okul başta olmak üzere yurdun birçok yöresinde yaptırdığı derslikler ve engellilerin eğitimi ve sporla tanışmaları yönünde kaydettiği yüksek başarılar dolayısıyla 2008 Eğitim Onur Ödülü'nü Sadettin Saran'a vermeye karar verdiklerini kaydeden Avcı, Saran'a tüm eğitim camiası adına, sendikamız mensupları adına ve tüm eğitim bileşenleri adına teşekkür, takdir ve sevgilerini sunduğunu ifade etti.

İşadamı Saran ise, bugüne kadar yalnızca Kırıkkale'de 4 okul yaptırdığını ve amacının 10 yılda 10 okul yaptırmak olduğunu kaydederek, "Sayın Başkan Gürkan Avcı'ya ve Bağımsız Eğitimciler Sendikası yöneticilerine şahsıma gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hayatında az ödül alan birisi sayılırım. Bu münasebetle aldığım bu çok anlamlı ve önemli ödülü büromun en güzide yerinde yıllarca saklayacağım" dedi.

Törenin ardından katılımcıların Fenerbahçe üyeliği konusundaki gelişmeleri sormalarını üzerine Saran, "Mahkeme kararıyla üyelik hakkımı aldım. Herhangi bir yönetimde görev almayı düşünmüyorum. İleride başkanlığı düşünebilirim" diye konuştu.

Türk siyaseti hakkındaki düşünceleriyle ilgili soru üzerine Saran, "Mevcut partilerle bir bağlantım yok. Siyasete girmem hususunda şahsıma dönük ciddi baskı ve talepler var. Merkez sağdan bir siyasi yapıya sahibim. İleride aktif siyaseti düşünebilirim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 12:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?