3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Beypazarı'nda görev değişimi yapıldı


MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, Beypazarı Belediye Başkanlığı görevini, MHP'li Mehmet Cengiz Özalp'e devretti. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yüzde 27.3'lük oy oranıyla 3. sırada tamamlayan Yavaş, 10 yıldır sürdürdüğü Beypazarı Belediye Başkanlığını, yeni seçilen Özalp'e devretmek üzere ilçeye geldi.

Yavaş, Beypazarı'na gelişinde, Ankara yolu Oğuzkent bölgesinde yüzlerce araçlık konvoy ve yüzlerce kişinin katılımıyla karşılandı.

Belediye önündeki devir teslim töreninde konuşan Yavaş, 10 yıllık görevi süresince Beypazarı'nı herkesin kıskandığı bir ilçe haline getirdiklerini söyledi.

Belediye başkanlarının bir lokomotif görevi üstelendiğini ifade eden Yavaş ''ancak halkıyla bütünleştiği takdirde... Yani, halkıyla beraber olmazsa, halk projeleri benimsemezse, hiç bir zaman başarı elde edemez. Biz sizlerle birlikte bu başarıyı yakaladık'' dedi.

Mansur Yavaş şöyle konuştu:

''Burada herkes bu işin bir tarafından tuttu ve Beypazarı'nı hep birlikte bir noktaya getirdik. Beypazarı'ndaki bu başarının sonrasında Ankara'nın, Ankaralının karşısına çıktık. Ankaralılar bizi çok sevdi. 'Beypazarı'ndan düzgün adam çıkar' diye bizi sahiplendiler.

Maalesef Ankara'daki siyaset çok kirli yürütülüyor. Beypazarı'ndaki olan biteni hepiniz biliyorsunuz, Beypazarı üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Biz gücümüzün yettiği kadar onlara karşı durduk.

Biz bu tür siyasetin içinde hiç olmadık, kötü sözler sahibine aittir, Allah onları ıslah eylesin.''

Ankara'da yaptığı birçok televizyon konuşmasında, elektriklerin, kablolar kesildiğini savunan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Her türlü engellemelere rağmen seçim çalışmalarımızı yürüttük ve yine diyorum 'Allah onları ıslah eylesin'. Biz şuna inanıyoruz, Ankaralının gönlünde güzel ses bıraktık. Önemli olan bu. Biz Ankaralının gönlünde güzel ses bıraktık, nereye giderseniz gidin, herkesin gönlündeki belediye başkanı ben olduğuma kalpten inanıyorum.''

Çalışanlardan ve halktan helallik isteyen Yavaş ''Biz Beypazarı'nı bırakmıyoruz, gelip gideceğiz. Bundan sonraki süreçte bir nefer gibi Cengiz Özalp başkanımın emrindeyim. Görevimiz ve mücadelemiz Beypazarı için devam edecek'' diye konuştu.

Beypazarı Belediye Başkanlığı görevini Yavaş'tan devralan Mehmet Cengiz Özalp ise kendisine gösterilen güvene layık olmaya çalışacağını söyledi.

''Bundan sonrası çalışma zamanıdır'' diyen Özalp, ''Hedefimiz, başta Mansur başkanın fikirlerinden ve düşüncelerinden yararlanarak, sizlerle birlikte, bayrağı daha yukarılara çıkarmak olacak'' şeklinde konuştu.

Yavaş ve Özalp daha sonra belediye başkanlığı makamına geçtiler. Özalp burada tebrikleri kabul etti.

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 09:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?