3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bilgi Evleri örnek proje gösterildi

AK Parti'li kadınlar sosyal projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere Mamak'ta buluştu.

Toplantıda, Mamak Belediyesi tarafından hizmete sunulan, ilköğretim öğrencilerinin yararlandığı Bilgi Evleri örnek proje olarak gösterildi.
AK Parti'li kadın milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün ev sahipliğinde, sosyal projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.

Laika Akbilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Lale Ersoy, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Selamoğlu, AK Parti Ankara milletvekilleri Zeynep Dağı ile Aşkın Asan, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı
ve 17 ilçedeki kadın belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda, Mamak genelinde açılan ve ilköğretim öğrencilerinin yararlandığı Bilgi Evleri örnek gösterildi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Lale Ersoy, Mamak'ta 8 Bilgi Evi bulunduğunu belirterek, "Bilgi Evi çok ciddi bir proje ve Ankara için büyük şans. Bu kültür yuvalarından binlerce öğrenci yararlanıyor. Hem anneler hem de çocuklara büyük yarar sağlıyor. Bu toplantıyı burada gerçekleştirmemizin nedeni diğer ilçelere de Bilgi Evleri'nin örnek olması" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı da Bilgi Evleri'nin çok önemli bir proje olduğunun altını çizerek, diğer ilçelerde de Bilgi Evleri görmek istediklerini ifade etti. Bilgi Evleri'nin hem çocukların eğitim seviyesini yükseltmeye hem de kadınlara yönelik bir proje olduğunu söyleyen Dağı, "Çocuklarımızın eğitim kalitelerini yükseltmek, kadınlarımızın mesleki ve sosyal alanda bilinçli bir birey ve anne olabilmelerini kendilerini geliştirmelerini sağlamak adına hizmet veren çok önemli bir oluşum.Umarım Ankara'nın diğer ilçelerinde de bu yönde çalışmalar yapılır. Biz de bu projelere sonuna kadar destek oluruz" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan da toplantıda bulunmanın kendisi için heyecan verici olduğunu belirtti. Gerçek demokrasilerde toplumun yarısını oluşturan kadınların da temsil edilmesi gerektiğinin altını çizen Asan, kadınların yeterli sayıda temsil edildiği yerlerde kadın ve çocuklara yönelik sorunların daha çok gündeme geldiğini kaydetti.

Mamak'ın çeşitli mahallelerinde 8 şubesi olan Bilgi Evleri'nde 9696 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarında vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirebildiği Bilgi Evleri, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak hizmete açıldı. Öğrencilere ücretsiz olarak Matematik, İngilizce ve Bilgisayar kursları veriliyor. Bilgi Evleri, öğrencilere internet imkanı da sunuyor. Okulların tatile girdiği zaman da yaz okulu olarak hizmete devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 11:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?