3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bilgi Evleri’nde eğitim tam gaz

Mamak Belediyesi tarafından “Bilgi ile donatalım, sevgi ile büyütelim” anlayışıyla hizmete açılan Bilgi Evleri’nde eğitim aralıksız sürüyor.

Mamak’ın 8 değişik bölgesinde hizmet veren Bilgi Evleri’nde 9 bin öğrenci eğitim görüyor. Bilgi Evleri, profesyonel eğitmenleriyle öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

9 Bin Öğrenci Eğitim Görüyor

Mamak Belediyesi tarafından “Bilgi ile donatalım, sevgi ile büyütelim” anlayışıyla hizmete açılan Bilgi Evleri’nde eğitim devam ediyor. Türközü, Kayaş, Başak, Kıbrısköyü, Demirlibahçe, Saimekadın, Abidinpaşa ve Bayındır mahallelerinde hizmet veren bilgi evlerinde 9 bin öğrenci eğitim görüyor. Pazar günü hariç her gün 09:00-16:30 saatleri arasında hizmet veren bilgi evlerinden 2. sınıf ve 8. sınıf aralığındaki ilköğretim öğrencileri yararlanıyor.

Huzurlu Bir Ortam

Bilgi evlerinde öğrenciler Etüt ve branş öğretmenleri eşliğinde bilgiye kolay ulaşıp, huzurlu bir ortamda derslerine çalışabiliyor. Öğrenciler geniş bir kütüphane ve bilgisayar salonundan yararlanabiliyor. Okul mantığı çerçevesinde oluşturulan sınıflarda ücretsiz olarak matematik, İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor. Öğrencilere huzurlu ve güvenli bir ortamın yanı sıra, internet imkanı da sunuyor. İnternet üzerinde, dünyayı yakından tanıma fırsatı bulan çocukların gelişimine zararlı siteler de filtre programları ile engelleniyor.

Geleceğe Hazırlık

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan ve internete ulaşamayan çocuklarımıza huzurlu, samimi, sıcak ve güvenli bir ortamda eğitim olanağı sağlıyoruz. Profesyonel eğitimciler gözetiminde yavrularımızın geleceğini en iyi şekilde biçimlendirmek üzere çalışıyoruz” dedi.

Akgül’den Rica

Öğrenci velilerinden bir de ricada bulunan Akgül, “ Mamaklı anne babalardan isteğim, çocuklarını bilgi evlerimize gözleri hiç arkada kalmadan, tam bir iç huzuruyla göndermeleri. Çünkü onların çocukları aynı zamanda bizim de çocuklarımız” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 14:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?