3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bilimin ışığı Mamak'ta yanıyor

Mamak Kültür Merkezi Uygulamalı Bilim Merkezi, fototerapi-medikal tekno içerikli 6. Bilim Şenliği’ne sahne oluyor. 20-22 Ekim tarihleri arasındaki şenliğe, bölgedeki 18 okuldan yüzlerce öğrenci katılıyor.

Fototerapi-Medikal Tekno

Mamak Kültür Merkezi içerisinde yer alan Uygulamalı Bilim Merkezi’ndeki 6. Bilim Şenliği başladı. Fototerapi-medikal tekno içerikli bilim şenliği 3 gün sürecek. 20-22 Ekim tarihleri arasındaki şenliğe, bölgedeki 18 okul katılıyor. Şenliğin açılışına katılan Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ ve AK Parti Meclis Üyesi Süleyman Sert, deneyleri öğrencilerle birlikte inceledi.

Keyifli Saatler

Merkezde, bilimin mutlak gerçekliği tırmanan koni, palangalar, plazma topu, optik ilüzyonlar, el bataryası, aldatan görüntü gibi deneylerle anlatılıyor. Şenlikte bu yıl ayak kaplama giysisi GaloMat ile birlikte Hidromobil sergileniyor. 2009 TÜBİTAK Hidromobil yarışmasında Türkiye 2.’si olan ve aynı zamanda en iyi tasarım ödülü alan otomobile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Saatte 75 km yapan otomobilin başından ayrılmayan öğrenciler oldukça keyifli zaman geçirdi.

Bilim Çok Önemli Bir Unsur

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, bilimin hayatımız için çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çekerek, Uygulamalı Bilim Merkezi’nde bilimin eğlenceli yönleriyle öğrencilere anlatıldığını belirtti.

Öğrencileri deneyler aracılığıyla bilimsel gerçeklerle tanıştırdıklarını söyleyen Karadağ, “Bilimsel çalışmaların merkezinde merak yatıyor. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi merkezimizde keşfetmeye, incelemeye, öğrenmeye yönlendiriyoruz” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 18:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?