3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bir ithal tırnakçılar eksikti!

Ankara polisi, 17 ülkenin ardından Türkiye'de 11 ilde tırnakçılık yöntemiyle vatandaşları dolandıran İranlı dolandırıcıları yakaladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son iki yıl içinde Ankara genelinde meydana gelen tırnakçılık suretiyle hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, İran uyruklu şüphelilerin sahte pasaportla ve kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları ve İstanbul plakalı çok sayıda araç kiraladıkları belirlendi.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine gelerek pansiyon kiraladıkları tespit edilen zanlıların, 34 plakalı araçlarla parası olduğunu tespit ettikleri kişilere adres sorma bahanesiyle yaklaşarak, "Türk parasını tanımıyoruz. Sizin en büyük paranız hangisi" diye sordukları belirlendi. Yardımsever vatandaşların yabancı uyruklu bu kişilere ceplerindeki deste halindeki parayı çıkararak paraları tanıttıkları sırada "Paranızı inceleyebilir miyim?" diyerek bir an ellerine almaları ile uzun tırnaklarının yardımıyla birkaç saniye içinde destenin içindeki paraların bir kısmını çaldıkları tespit edildi.

Zanlıların ayrıca döviz bozdurma veya havaalanına yetişmek için aceleleri olduğu bahanesiyle değersiz olan Peru, Arjantin, Yeni Zelanda, Brezilya, Sudan, Güney Afrika ve Tunus paralarını yüksek fiyatlara vatandaşlara bozdurdukları öğrenildi. Zanlıların alışveriş merkezlerinde kasiyerlerin dikkatini dağıtarak özel beceri ile para çaldıkları da belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından Kızılcahamam'da belirlenen 3 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda A.F. (37), E.M. (29), S.B. (36), E.A. (49), F.M. (38), M.R. (22), H.R. (33), H.G. (54), M.A. (30) isimli İran uyruklu 5'i erkek, 4'ü kadın 9 kişi gözaltına alındı. Ayrıca gözaltına alınan 2 küçük yaştaki çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

17 ülke dolaştıkları ve Türkiye'de ise 11 ili gezerek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen zanlıların aile şeklinde gezdikleri tespit edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 12:14:41
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 12:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?