3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bu da beyaz eşya protestosu

Tunceli Köyleri Dernekleri, Tunceli Valiliği tarafından yapılan sosyal yardımları protesto etti.

Kızılay Bayındır Sokak'ta toplanan Tunceli Köyleri Dernekleri üyesi bir grup, sloganlar atarak Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Grup adına bir açıklama yapan Seyfi Çaresiz, boşaltılmış ve erişimi engellenmiş köylerin olduğu tüm illerde olduğu gibi Tunceli Valiliği tarafından da 4.5 yıldır zararların karşılanması hakkındaki kanunun uygulandığını belirterek, bu sorunun maddi tazminat boyutunun çözülmesi için İçişleri Bakanlığı'nın adil olmasını beklemenin en doğal hakları olduğunu vurguladı.

Çaresiz, hayvancılık yapamamaktan doğan zararlarının, büyük kentlerde zorunluk olarak ödedikleri kira giderlerinin zarar olarak yer almamasını eleştirerek zararlarının önemli bir kısmının değerlendirme dışı tutulduğunu ifade etti. Beyaz eşya dağıtımının çözüm olmadığını vurgulayan Çaresiz, yasadan yararlanma başvurusu yapan insanlara hak edişlerinden dağıtılan beyaz eşyaların mahsup edileceğini bildiklerini kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından grup içinden seçilin temsilciler İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. Eylem olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 16:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?