3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Büyükşehir'den eğitime destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim döneminde 75 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, gençlerin ve çocukların eğitimine verdiği önemle gerçekleştirilen kırtasiye yardımları, bu eğitim döneminde de sürüyor.

Okulların açılmasıyla birlikte organize edilen kırtasiye yardımları dar gelirli ailelerin öğrenim gören çocuk ve gençlerini hedefliyor. Mücavir alanda 2009-2010 eğitim öğretim döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kırtasiye yardımlarını alacak öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların müdürlerince belirlendikten sonra öğretim yılı içinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor. Kırtasiye yardımları okul çantası içinde T.C. kimlik numaralarına göre tutanakla teslim ediliyor.

Çanta içinde bir öğrencinin gereksimi olan defterden, kurşun ve renkli kalemlere, pergelden, iletki ve gönyeye, resim defterinden boyama malzemesine ve silgiye kadar her türlü kırtasiye malzemesi bulunuyor.

Kırtasiye yardımlarını yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, eğitim yardımlarının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. Engelli rehabilitasyon okulları başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarına her ilçede yardım gerçekleştirdiklerini belirten Şeker, kırtasiye yardımlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eğitime verdiği önem çerçevesinde uygulanan, kırtasiye başta olmak üzere eğitim yardımları, binlerce çocuk ve gencimizin okullarında başarılı olmasını, geleceğin eğitimli bireyleri olarak yetişmesini sağlıyor. Mücavir alanda yer alan 30 ilçedeki okullarla, rehabilitasyon okullarında kırtasiye ve diğer eğitim yardımlarını alacak öğrencileri okulların müdürleri belirliyor. En çok yardımın yapıldığı Mamak, Altındağ, Yenimahalle, Sincan, Keçiören ve Çankaya ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerde ki okul müdürleri tarafından saptanan öğrencilerin listeleri bize geldikçe araçlarımızla malzemeleri o okullara götürüyor ve belirlenen öğrencilere dağıtıyoruz. Bu şekilde çocuklarını okutmak isteyen dar gelirli ailelerin eğitim masraflarını önemli ölçüde azaltıyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?