3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çağlayan:' Doğalgazda sıkıntı yok'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunlar nedeniyle başlayan doğalgaz krizi konusunda Türk sanayi kesiminden kendisine iletilen bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Çağlayan, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu öncesinde gazetecilerin sorusu üzerine, doğalgaz kriziyle birlikte dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in ilk olarak sanayi kesiminin doğalgazında kesintiye gidilebileceğine işaret eden sözlerini değerlendirdi.

"Şu anda Ukrayna'dan kaynaklarının gazla ilgili bir sıkıntı olmayacak gibi görünüyor" diyen Çağlayan, çünkü Türkiye'ye gaz veren diğer ülkelerin 'isterseniz biz size gaz verebiliriz' dediklerini söyledi. Çağlayan, "Yani bu noktada ben bir problem olmayacağı kanaatindeyim. Yani benim en azından böyle kötü bir beklentim yok. Tabii herhangi bir problem olması konusunda BOTAŞ geçmiş yıllarda aynı durumda ne yapıyorsa yine aynı şeyi yapacaktır. Bir sıkıntı olmayacak gibi görünüyor" dedi.

Kesintili sanayi abonelerinde bir sorun olup olmadığının sorulması üzerine de Çağlayan, "Şu anda bana intikal eden bir sıkıntı yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 13:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?