3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cahillik can alıyordu!

Ankara,Mamak ilçesi ,Yeşilbayır Mahallesi 30. sokaktaki gecekonduda meydana gelen olayda 2 yaşlı kadın havaların soğuk olması nedeniyle hava girmesini engellemek amacıyla, gazete kağıtları ile bacayı tıkamaları sonucu sızan şofben gazından zehirlendi.

Yeşilbayır Mahallesi 30.sokakta bulunan, gecekonduda birlikte yaşayan Nutuş Keskin (64) ile kardeşi Emine Dönmez (65) son günlerde havaların soğuk olması nedeniyle soğuk havanın eve girmesini engellemek için şofbeni bacaya bağlayan flex boruyu çıkararak bacayı gazete kağıtları ile tıkadı.

Gece yarısı uyanan Nutuş Keskin, kız kardeşi Emine Dönmez'in evin girişinde baygın yattığını görünce, bağırarak komşularından yardım istedi. Daha sonra kendisi de yığılıp bayılan Nutuş Keskin’in imdadına komşuları yetişti.Eve gelen komşular iki kız kardeşi de baygın vaziyette buldu. Komşular hemen 112’yi arayarak durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri karbonmonoksit gazından zehirlendiği anlaşılan,2 kız kardeşe ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Keskin ve Dönmez kardeşlerin durumunun ağır olduğunun anlaşılması nedeniyle, ikinci bir ambulans daha istendi. Olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından sağlık ekipleri, zehirlenen 2 kız kardeşi dik bir bayırda bulunan gecekondudan iki dik olan rampadan aşağı indirmeye çalıştı.

Kız kardeşleri indirmekte zorluk çeken sağlık ekiplerinin yardımına komşular koştu. İki kız kardeş, komşularının yardımıyla rampa yoldan teker teker aşağı indirildi. Gazdan zehirlenen kardeşler, hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 08:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?