3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çankaya bütçesi kabul edildi

ÇANKAYA BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Çankaya Belediyesi'nin 2010 yılı bütçesi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamayla kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, ilçe belediyelerinin bütçelerinin ele alındığı dünkü oturumunda 7. sırada oylamaya sunulan Çankaya Belediyesi'nin 380 milyonluk 2010 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Tüm ilçelerin bütçeleri itirazsız geçerken, AK Parti'li üye Zafer İçyer, AK Parti Grup Başkanvekili Ali İhsan Ölmez'in oy birliği çabalarına rağmen Çankaya Belediyesi'nin bütçesine red oyu verdi.

Meclis üyelerine teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın, "Şu an birlik sağlayamamış olmaktan ötürü üzüntü duyuyorum. Gönül isterdi ki bunu tam sağlayalım" şeklindeki konuşması üzerine AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Davut Erdem, "Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütün bütçeleri oy birliğiyle geçirelim diye konuşmuştuk. Ancak Fazıl Bey, Büyükşehir bütçesine biz evet oyu kullanmayız dediği için biz de Çankaya bütçesine red oyu kullandık" açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine söz isteyen CHP'li Meclis Üyesi Fazıl Güleken, "Demokrasinin temel unsurları muhalefet partileridir. Davut Bey de çok iyi biliyor ki, her zaman ilçe belediyelerinin bütçeleri oy birliğiyle, Büyükşehir'in ki oy çokluğuyla geçer. Ben ilk defa bir bütçe komisyon başkanından EGO, ASKİ ve Büyükşehir bütçelerine siz oy birliğiyle derseniz bizde sizin için deriz gibi bir teklif aldım. Açıkçası bunu yadırgadım. Demokrasilerde farklılıklar olacaktır, bütün bütçeler oy birliğiyle geçecek diye bir şey

yok. Bütün ilçelere oy birliği dedikten sonra yalnızca Çankaya'ya oy çokluğu demenizi çok da doğru bulmuyorum ama buna takılmayız biz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 16:50:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 17:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?