3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Çatı-06' operasyonuna 44 gözaltı

Ankara polisinin eroin satan sokak şebekelerine yönelik düzenlediği 'Çatı-06' operasyonunda 44 kişi gözaltına alındı. Lideri kadın olan şebekenin, eroin satılan sokağın kontrolünü sağlamak için çatılarda 24 saat eli silahlı nöbetçi beklettiği ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Altındağ ilçesinin gecekondu semti Gültepe'de bir şebekenin eroin sattığı tespit edildi. Başkentte daha önce rastlanılmayan eroin satan sokak satıcılarından oluşan şebekeyi takibe alan polis, yapılan takibin ardından 'Çatı-06' adı altında bir operasyon düzenledi.

Operasyonda şebekenin elebaşı Cennet T. A.'nın yanı sıra 2 kızı, 2 oğlu ve 2 damadının da aralarında olduğu 17 kişi ile uyuşturucu kullanıcısı olduğu belirlenen 27 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 170 adet satışa hazır halde paketlenmiş 245 gram eroin maddesi, 800 gram esrar, 31 adet Extacy hap, 1 adet Glock marka olmak üzere 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet pompalı tüfek, ele geçirilen silahlara ait 250 adet mermi, 2 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan terazi ele geçirildi.

Operasyonda Cennet T.A.'nın kız kardeşi Emine A.'nın evinde yapılan aramada ise, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 51 bin 820 TL ele geçirildi. Şebekenin Gültepe'de uyuşturucu sattıkları sokakta kontrolü sağlamak için çatılarda ellerinde pompalı tüfekle 24 saat nöbet tuttuğu belirlendi. Şebekenin uyuşturucu sattırdığı tespit edilen 10 yaşındaki bir çocuk ise, yaşının küçük olması nedeniyle işlem yapılmadan serbest bırakıldı.

Zanlılardan kullanıcı durumdaki 27 kişi haklarında yapılan yasal işlemin ardından serbest bırakılırken, polis sorguları tamamlanan 17 zanlı ise haklarında 'uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapmak, eroin maddesi, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı ve uyuşturucu madde kapsamında bulunan Extacy isimli hap temin etmek, bulundurmak ve kullanmak' suçundan düzenlenen soruşturma evrakı ile adliyeye sevk edildi.

Zanlı Cennet T.A,. adliyeye götürülüşü sırasında uyuşturucu satışının tehditle yaptırıldığını iddia etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 15:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?