3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Cer Atölyeleri'nde türkü ziyafeti

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek Ankara'nın kültür-sanat yaşamına kazandırılan Ankara Kültür Sanat Merkezi-Cer Atölyeleri'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları tarafından TBMM üyeleri onuruna konser verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek Ankara'nın kültür-sanat hayatına kazandırılan "Ankara Kültür Sanat Merkezi-Cer Atölyeleri" yazın ikinci konserine ev sahipliği yaptı. Haziran ayında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Yaza Merhaba-Üç Toner" açık hava halk konseri ile Ankaralılara tanıtılan Cer Atölyeleri'nde bu kez de TBMM üyeleri onuruna "Türk Halk Müziği Yaz Konseri" konseri gerçekleştirildi.

Konsere, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay,
oğlu İnanç Günay, ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffry, eşi Gudrun Jeffry, kızı Julia Jeffry, Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Bakan Danışmanı İbrahim Sarıtaş ve diğer davetliler katılırken, TBMM'de çalışmaların devam etmesi nedeniyle TBMM üyeleri konsere katılmadı.

Konserde, Şef Abdullah Kurbani yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları Günay Şimşek, Sıtkı Akın, Nilgün Kızılcı, Zafer Albayrak, Pelin Çetin, Ekin Uluğ ve Birsen Er'in yanı sıra, tanınmış halk müziği sanatçısı Selahattin Alpay sahne aldı. Sanatçılar, Muş yöresinden ''Havada Bulut Yok'', Yozgat yöresinden ''Hastanede İncir Ağacı'', Erzurum yöresinden ''Kırmızı Gül Demet Demet'' gibi 20 türküyü seslendirdi. Sanatçılar konserin kapanışında ellerinde Türk bayraklarıyla ''Hoş Gelişler Ola'' parçasını söyledi.

Konserin sonunda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konseri veren sanatçılara teşekkür ederek, "Özel bir gecede, kandil gecesinde, kandil gecesinin ortamına uygun bir şekilde çok güzel bir akşam yaşattılar. Gecenin huzurlu, sabahın hayırlı, kandilin kutlu olmasını diliyorum" dedi.

TBMM'nin yeni başkanını ve yeni başkanlık divanını seçmesi vesilesiyle Meclis'in çalışmalarına akşam saatlerinde de devam ettiğini belirten Bakan Günay, "Sevgili milletvekili arkadaşlarıma da bir konser borçlu kaldık" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Günay, şef Kurbani ile sanatçılar adına Selahattin Alpay ve Genel Sanat Yönetmeni Şinasi Palay'a çiçek verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 10:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?