3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çeteye 'Demir' darbe

Ankara'da düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 98 kilo Hint keneviri, 5 kilo toz esrar ile 20 adet extacy hap ve ruhsatsız bir tabanca ele geçirilirken, toplam 29 kişi gözaltına alındı. Operasyon anı polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği tarafından Altındağ, Çankaya, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara yönelik 'Takip' ve 'Yakamoz' isimli operasyonlar ile ülke içi uyuşturucu madde ticareti yapan şebekelere yönelik 'Demir' adlı operasyon düzenlendi.

'Demir' operasyonu kapsamında Diyarbakır'dan İstanbul'a uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen ve takibe alınan minibüs, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde polis ekiplerince durduruldu. Araçta yapılan aramalarda 98 kilogram Hint keneviri ve toz esrar maddesi bulundu. Olayla ilgili olarak yakalanan U.G., İ.Ş., M.Ş., O.İ., M.A.K., H.A. ve F.B. adlı kişiler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken operasyon anı, polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ankara'da yapılan 'Takip' ve 'Yakamoz' operasyonlarında da yaklaşık 5 kilogram esrar maddesi, 3 gram kokain, 20 adet extacy hap ve bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden M.Y., Y.Ö., M.K., T.E., M.A., M.Y., M.Ö., N.A., T.K., Y.Y., F.T., Ö.C., A.A., D.Ç. ve M.Ş. adlı kişiler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen uyuşturucu-uyarıcı maddelerin piyasaya sürülmesi durumunda yaklaşık 30 bin kişiyi zehirleyebileceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 15:48:42
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 15:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?