3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

CHP'de başkan yine Yüreğir

CHP YENİMAHALLE İLÇE BAŞKANLIĞI 8. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı'na yeniden Kayhan Yüreğir oy birliğiyle seçildi.

CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı kongreye, CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay ile Ankara milletvekillileri Tekin Bingöl, Nesrin Baytok, Parti Meclisi üyeleri Levent Gök ve Cahide Tunç katıldı. Okay'ın Divan Başkanlığı yaptığı kongrede tek aday olan eski İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir oy birliğiyle yeniden Yenimahalle İlçe Başkanlığına seçildi.

Okay, CHP olarak haksızlıklara boyun eğmeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Kongre'nin Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90'ıncı yılına denk gelmesinin de gurur verici olduğunun altını çizen Okay, "İsmet Paşa, bir memlekette namus erbabı namussuzlar kadar cesur olmalıdır derdi. Korkak namuslu namussuzluğun bekçisidir. Haksızlığa baş eğmedik eğmeyeceğiz. Bugün Ankaralı Seğmenlerin 'Paşam seni görmeye geldik uğruna ölmeye geldik' dediği gün. Bu mücadeleyi en iyi sürdüren örgüt

Yenimahalle örgütüdür. Biz Atatürk'ün partisini sonuna kadar taşıyacağız. Bir daha Yenimahalle ilçe kongresini iktidarda yapacağız inanıyorum. Güzel günlerde, aydınlık gelecekte buluşmak üzere hoşça kalın" dedi.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, "Ne yazık ki içimizin burkulduğu, yaşam hakkımızın kısıtlandığı, karamsarlığa girdiğimiz günler yaşıyoruz. Bunlar geçecek 86 yıldır nasıl devlete sahip çıkıp, kardeşçe yaşadıysak yine öyle yaşamaya devam edeceğiz. Hepimizin tek kişiyi bile dışarıda bırakmadan kaynaşma zamanıdır artık. Ülkemize sahip çıkmak için, herkesin ihtiraslarını geride bırakmasının vakti geldi. Herkesi kucaklamak ve bu yola davet etmek günü bugün. Türkiye'nin sorunu açlık, yoksulluk, işsizliktir.

Ben 8 ayda Yenimahalle de oy verenin de vermeyenin de vicdanını kazandım. Başkalarının 5 yılda yaptığını ben 8 ayda yaptım. Bu zafer Fethi Yaşar'ın değil hepimizin zaferidir" diye konuştu.

İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir ise, "Kongremizin 27 Aralık tarihine rastlaması bizim için bir onur. Atatürk'ün Ankara'ya yeni bir umutla gelişinin 90. yıl dönümü bizim için de çok önemli bir gün" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 12:59:01
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 13:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?