3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

CHP'li Ateş: 'Derin acıya boğulduk'

CHP Milletvekili Yılmaz Ateş, doğalgaz zehirlenmesi sonucu 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Çankaya Birlik Mahallesi 409 numaralı sokaktaki evde kombiden sızan gaz nedeniyle 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesinin ardından CHP Milletvekili Ateş, olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Ateş çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeni yılın ilk gününde böyle bir acı haberi almak hepimizi derin bir acıya boğdu. Ailelerine ve Ankaralılara başsağlığı diliyorum. Benim yetkililerden aldığım bilgiye göre aynı apartmanın üst katında da yine aynı olay meydana gelmiş. O sırada ders çalışan bir öğrenci ailesini uyandırıyor ve kapıları çalıyor. Bu evde kalan öğrencilerin de kapılarını çalıyor. Ambulans gelip üst dairedeki kişileri hastaneye kaldırıyor. EGO'ya bildiriyor. Herhangi bir şikayet, ses yok diye tekrar çekip gidiyor. O da 05.09 meydana gelmiş. Bir görevli öğrencilerin teyzelerini arıyor. Teyzesi de ses alamayınca emniyet ekipleri de geldiğinde bir bakıyorlar ki 7 öğrencimiz hayatını kaybetmiş. Yetkililerden aldığım bilgiye göre sabah 09.30'dan birkaç saat önce olay meydana gelmiş. EGO Genel Müdürlüğü zamanında bu müdahaleyi yapabilseydi bu olay meydana gelmezdi. Arızanın gerekçesi olarak da yakılan gazın dışarı atılamaması olarak gösteriliyor. Anlaşılıyor ki bir ihmal sonucu bu 7 yavrumuzu kaybettik. Diğer aile hastanede onlardan da bilgi aldım, sağlık durumları iyiye gidiyormuş. İçeriye girmedim ama bana söylenen hepsinin salonda olduğu ve evde bulunan bir kedi varmış o da ölmüş" diye konuştu.

Öte yandan aynı apartmanın bir üst katında doğalgaz zehirlenmesinden hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan 3'ünün taburcu olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 18:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk Balaban IP: 88.231.172.xxx Tarih : 2.01.2009 18:12:50

Ankaralının her sorununa koşan tek millet vekili ? digerleri nerde ? Bankaya mı gittiler yoksa gökçeğin yeni rantiyelerine ortak olmayamı ?