3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

CHP'li Ateş'ten ilginç gündem yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, her akşam yattıklarını ve sabah ayrı bir Türkiye'de uyandıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Gül'ün verdiği yemeğin sabahında Türkiye'nin en saygın sendikasına baskın yapıldığı haberiyle uyandıklarını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek ve Ankara Milletvekilleri Nesrin Baytok ve Zekeriya Akıncı ile birlikte bugün gözaltına alınan Mustafa Özbek'in başkanı olduğu Türk Metal Sendikasını ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Türk Metal Sen'den ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Ateş, çalışanların dayanışma duygularını paylaştıklarını ifade etti.

Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği yemekte yargı bağımsızlığına gölge düşüren bir olay sergilendiğini ifade eden Ateş, bu olayın sabahıda uyandıklarında Türkiye'nin en saygın sendikalarından birinin baskına uğradığını öğrendiklerini söyledi. Ateş, "Her akşam yatıyoruz, sabahleyin ayrı bir Türkiye'de uyanıyoruz. Her gün daha anti demokratik bir Türkiye ile karşılaşıyoruz. Bir Ergenekon olayı uydurdular. 13 ay iddianemeyi hazırlayamadılar. Arkadaşlarımız 19 aydır tutuklu, daha yargı karşısına çıkıp ifade veremediler" diye konuştu.

Sendikaların, demokrasilerin olmazsa olmaz kurumları olduğunu vurgulayan Ateş, 12 Eylül'ü, 12 Mart'ı gören sendikaların askeri rejimlere karşı dik durduklarını vurguladı. Ateş, bugün de aynı tutumu sergileyen sendikaların dik durduklarını ancak susturulduklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?