3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Çocuk korosundan ilk prova

Çankaya Belediyesi'nin çocuk sesleriyle yankı bulacak projesi olan Bin Çocuk Korosu ilk provasını gerçekleştirecek.

26 Eylül'deki son seçmelerin ardından koro şefleri Atilla Çağdaş Değer ve Çiğdem Aytepe tarafından eğitilmeye başlanan 177 çocuk korist, üç ayrı grup halinde 3 Ekim'de Ankara Üniversitesi Morfoloji Binasında ilk provalarını yapacak. Minik koristlerin 3 aylık eğitimin ardından konser verebilecek düzeye gelmelerinin hedeflendiği proje kapsamında, çocukların doğru bir eğitim alarak Cumhuriyet şarkılarını seslendirmeleri de amaçlanıyor.

Çankaya Belediyesi Çocuk Korosu çalışmalarına paralel olarak müzik öğretmenleri ve konservatuar öğrencilerine yönelik bir seminer programı da hazırladı. Türkiye'de ilk defa Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan seminerle çocuk koro şefleri yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanı sıra Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED), Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği (BESOM), Polifonik Korolar Derneği'nin desteklediği seminer çalışmalarına, çok sayıda konservatuar öğretmeni ve koro şefi de gönüllü katkı sunacaklar

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 10:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?