3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dart Turnuvası Ankara'da yapıldı

Türkiye Masters Dart Turnuvası, geniş bir katılımla Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye Sıralaması 6. ayağı olan ve aynı zamanda WDF puanı veren Türkiye Masters Dart Turnuvası Ankara Alkin Prestij Otel'de yapıldı. 99 erkek, 39 bayan sporcunun katıldığı turnuvada bayanlarda Neslihan Algül, erkeklerde ise Eser Tekin birinciliğe ulaştı.

Türkiye Masters'da bayanlar şampiyonluğunu, finalde Mine Aloğlu'nu 5-2 yenen Neslihan Algül kazandı. Mine Aloğlu'nun ikinci olduğu turnuvada, yarı finalde Neslihan Algül'e 4-3 yenilen Merve Doğan ile, Mine Aloğlu'ya 4-3 yenilen Işıl Olgun üçüncülüğü paylaştılar.

Erkeklerde Eser Tekin ise finalde Emre Toros'u 6-3 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Toros'un 2. olduğu Türkish Masters'da çeyrek finalde Eser Tekin'e 5-4 yenilen Bahadır Alev ile Emre Toros'a 5-0 yenilen Fikret Dursun üçüncülüğü paylaştılar.
Alkın Prestige Otel'de geçtiğimiz haftasonu, Türkiye Şampiyonası'nın 6. Ayağı olan Turkish Masters'ın yanı sıra Türkiye Gençler Dart Şampiyonası müsabakaları da yapıldı. Genç bayanlarda Merve Doğan mutlu sona ulaşırken, Ezgi Ayan ikinci oldu. Duygu Ölmez ve Sümeyra Hacıfazlıoğlu ise üçüncülüğü paylaştı. Genç erkeklerde Furkan Gültekin birinci olurken, Mürsel Yavuz ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Emre Öztürk ile Abdullah Karataş paylaştı.

Turnuvanın kapanış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, federasyon olarak gençlere büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Geçen hafta İtalya'da Dünya Bocce Şampiyonası'nda 16 yaşındaki kızımız dereceye girerek tüm dünyanın takdirini topladı. Müthiş bir sonuç aldık, tüm dünya önünde göğsümde kabardı. Şimdi bu sporcularımız Bocce branşında Akdeniz Oyunlarına katılacak ve inşallah oradan da madalya ile dönecekler" dedi. Tekcan, Dart branşında da gençlerin ortaya koydukları performansla ülkemizi temsili layık olduklarını ispatladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?