3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dementiyev’den Akgül’e tebrik ziyareti

Mamak Belediyesi ile Kırım’ın Sudak Belediyesi arasında dostluk rüzgarları daha güçlü esecek. Sudak Belediye Başkanı Andrey Dementiyev kalabalık bir heyetle, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan Akgül, Sudak Belediyesi ile bağların daha da güçlendirileceğini söyledi.

Dementiyev’den Akgül’e Tebrik Ziyareti

Geçtiğimiz sene Mamak Belediyesi ile “kardeş belediye” olma yolunda işbirliği ve iyi niyet protokolüne imza koyan Kırım’ın Sudak Belediye Başkanı Andrey Dementiyev, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti. Dementiyev’e ziyarette, yardımcıları Emirsali Ablamitov, Tatyana Vasileyava, Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel ve Kırımlı işadamları eşlik etti. Başkan Akgül’ü seçim başarısından dolayı tebrik eden Dementiyev, seçim sürecini uydu aracılığıyla televizyondan izlediğini ve sonucun kendisini sevindirdiğini bildirdi. Dementiyev, bu yıl Sudak’ta yapılacak sportif ve kültürel organizasyonlara Mamak’tan bir heyetin katılmasını istediklerini kaydetti.

Sudak’la Gönül Bağımız Var

Kırım heyetinin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Akgül, geçtiğimiz sene bir süre Sudak’ta bulunduğunu hatırlatarak, “Kırım kültürel açıdan zengin bir bölge. Aramızda, protokolden öte bir gönül bağı var. Biz bunu daha çok önemsiyoruz. Sudak Belediyesi ile bağları daha da güçlendireceğiz. Kardeş belediye olma yolundaki çalışmalara hız vereceğiz” dedi. Mamak ve Sudak belediyelerinin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak işbirliği içerisinde olacağını ve 2 ülke arasında köprü vazifesi kuracağını kaydeden Akgül, karşılıklı bilgi ve proje alışverişine açık olduklarını anlattı.

Günün Anısına Hediye

Ziyaret sonunda Başkan Akgül günün anısına Dementiyev’e ve heyete çini işlemeli porselen tabak ve Mamak’ın tanıtıldığı bir kitap hediye etti. Akgül, konuklarına daha sonra Belediye Meclisi’ni gezdirdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 09:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?