3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Demetevler tapularına kavuşuyor

DEMETEVLER TAPULARINA KAVUŞUYOR

Yenimahalle Belediyesi, Demetevler'de imarı, kadastrosu ve parseli olan fakat tarla tapusu görünen binalara iskan tapusu veriyor.

Demetevler'de tapusu olmayan ev kalmayacak anlayışıyla yola çıkan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Demetevler Deniz Apartmanı sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşlara tapularını teslim etti. 15 bin kişiyi ilgilendiren bu projeyle 4 bin ailenin tapularına kavuştuğunu belirten Yaşar, "Yasal hakkımız olan harçları düşürme yetkisini kullanarak Demetevler'in tapu sorununu çözdük. Politika değil iş yapıyoruz. İşimiz de Yenimahallelilere hizmet etmektir. Bundan sonra Demetevler'de yaşayan

vatandaşlarımız kendi mülkiyetinin sahibi olacak. Herkesin tapularını alabilmesi için de bu fiyatlar yürürlükte kalacak" dedi.

Ekonomik krizin Yenimahalleliler üzerindeki etkisini azaltmayı planladıklarını kaydeden Başkan Yaşar, "Tapuların harçlarını indirmek başta olmak üzere, alışverişlerimizde bile öncelik Yenimahalle esnafınındır. Belediye olarak yaptığımız tüm hizmetlerde alıma konu olan her şeyi Yenimahalle'den temin ediyoruz" diye konuştu.

Demetevler'de trafik sorunun çözümüne öncelik verdiklerini ve çalışmalara başladıklarının altını çizen Yaşar, "Demetevler'de ciddi bir trafik sorunu var. Yangın olsa itfaiye girmekte zorlanıyor. Bir hasta olsa ambulans gereken zamanda istediği yere ulaşamıyor. Vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtarmak için çalışmalarımıza başladık. En kısa zamanda bu sorunu da ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Demetevler'de 45 yıldır yaşadıklarını ancak tapularını bu dönemde alabildiklerini kaydeden vatandaşlar Başkan Yaşar'a teşekkür ettiler.

DEMETEVLER TAPULARINA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 12:33:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 15:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?