3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Derneklerden ortak eylem

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM ve hükümetin, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçu karşısında eli kolu bağlı beklememesi gerektiğini belirterek, "Hiçbir şey yapamıyorlarsa, halkın duygularına ortak ve tercüman olarak ulusal yas ilan etmeli ve İsrail'le tüm ilişkileri askıya almalıdır" dedi.

Mazlumder, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İsrail Büyükelçiliği yakınında ortak bir kınama eylemi düzenledi. Elçiliğin bulunduğu sokağın polis barikatı ile araç ve yaya trafiğine kapatılmasına tepki gösteren Mazlumder Genel Başkanı Gergerlioğlu, bu tavrı kınadıklarını söyledi.

Kurumlar ve devletler sessiz kalsa da, tüm zalimlere karşı durmaya söz vermiş insan hakları savunucuları olarak İsrail'in Gazze saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirten Gergerlioğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin saldırılar karşısında duyarsız kalmasının da artık kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Gergerlioğlu, BM ve AB'yi savundukları değer ve ilkelerin yanında yer almaya, barışı sağlamak için aktif tutum takınmaya davet ederek, şunları kaydetti:

"Bu arada Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, İsrail ile yapılan tüm askeri anlaşmaları iptal etmesi konusunda uyarıyoruz. İsrail ile yapılan anlaşmalar, çocuk katliamından akacak kanın ellerine bulaşmasına neden olacaktır. Türkiye-Filistin Dostluk Grubu'nu ise daha etkin bir tavır almaya çağırıyoruz. Meclis ve hükümet, bu insanlık suçu karşısında eli kolu bağlı beklememeli, hiçbir şey yapamıyorlarsa, halkın duygularına ortak ve tercüman olarak ulusal yas ilan etmeli ve İsrail'le tüm ilişkileri askıya almalıdır."

Öte yandan İsrail Büyükelçiliği yakınında bazı vatandaşların bekleyişi sürüyor. Çocukları ile birlikte gelen vatandaşlar zaman zaman 'Hamas'a Selam Direnişe Devam' şeklinde sloganlar attı. Bu grup adına konuşan bir şahıs da, hiçbir kuruluşu temsil etmediklerini, sadece Filistin'e desteklerini ifade etmek için burada beklediklerini belirterek, herkesi büyükelçilik önüne davet etti. Küçük çocuklar da tekbir ve sloganlara eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:42:55
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 14:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?