3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Devletin zirvesi şehit cenazesinde!

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki mayın patlamasında şehit olan Uzman Çavuş Salih Akyürek, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Akyürek için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Şehit Uzman Çavuş Akyürek'in eşi Satı, oğlu Anılcan, kızı Buse, annesi Sultan ve babası Şuayip Akyürek ile birlikte TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP lideri Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kuvvet komutanlarıi Jandarma Genel Komutanı ile çok sayıda milletvekili ve subaylar katıldı. Törende hazır bulunan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz da, terörü protesto etti ve acılı aileye taziyelerini iletti.

Törene katılan Başbakan Erdoğan ve diğer protokol, cenaze namazı öncesinde şehit uzman çavuşunun ailesine taziyede bulundu. Başbakan Erdoğan ile şehit babasının uzun süre konuşması dikkat çekti.

Tören sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis cami etrafına barikat kurdu ve camiye girenleri tek tek aradı. Protokolün beklediği bölümde ise, çok sayıda güvenlik görevlisinin olması dikkat çekti.

Şehit Uzman Çavuş Akyürek, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Daha sonra düzenlenen törende Şehit Uzman Çavuş Akyürek, başta babası olmak üzere, Genelkurmay Başkanı ve diğer silah arkadaşlarının selamıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Akyürek, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.
Törenin ardından, cenaze namazı sonrası tokalaşmayan Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Baykal'ın tokalaşması dikkat çekti. 

ŞEHİT CENAZESİNDE ARBEDE

Ankara'da şehit Uzman Çavuş Salih Akyürek'in cenaze töreninde polis ile Alperen Ocakları üyeleri arasında arbede yaşandı. Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene Alperen Ocakları üyeleri alınmadı. Bunun üzerine grup slogan atarak polisleri protesto etti. Alperenlerin ısrarlı tutumu üzerine arbede yaşandı. Olaylar GMK Bulvarı'ndaki Alperen Ocakları Ankara Şubesi önünde son buldu.

Alperen Ocakları Ankara Şube Başkanı Resul Gökhan Koruç, "Şehidimize hakkını helal etmesi için gittik ama polis bizi içeri almadı. Polis slogan atacağımızı düşünerek içeri almadı. Biz Alperenleriz verdiğimiz sözü tutarız dedik?" diye konuştu. 
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 22:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?