3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dikmenliler yeni konutlarına kavuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Dikmen Vadisi'nde gerçekleştirdiği proje kapsamında gecekonduları bulunan hak sahipleri çekilen kura ile yeni konutlarına kavuştu.

Ankara Büşükşehir Belediyesi'nin Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen kura törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve hak sahipleri katıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran hak sahipleri kura çekimini büyük bir heyecanla izledi. Daha önce 2 etepta 108 hak sahibi yeni konutlarına kavuşurken, bugün yapılan kurada 195 kişi yeni evlerine noter huzurunda çekilen kura ile kavuştu.

Törende bir konuşma yapan Gökçek, bu projenin 6-7 yıl önce bitmesi gerekirken Çankaya Belediyesi'nin ve bir derneğin açtığı davalar nedeniyle uzadığını söyledi. Açılan davalar nedeniyle bugün teslim edilen konutlar hakkında mahkeme tarafından 8 kez yürütmeyi durdurma kararı verildiğini ifade eden Gökçek, konutları hak sahiplerine teslim ettikleri için mutlu olduğunu söyledi. Gökçek, konuşmasının ardından ilk hak sahibinin kurasını kendisi çekti.

Kurada yeni konutlarına kavuşan hak sahiplerinin kimisi yeni dairesini rüyasında gördüğünü belirtirken, kimisi uzun yıllardan sonra dairede oturmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

Hak sahiplerine teslim edilen 13 bin 855 metrekare alana inşa edilen konutlar 4 blok ve 303 konuttan oluşuyor. Hak sahiplerine ulaşım bakımından sıkıntı çekmemeleri ve hem Dikmen hem de Çankaya 'ya ulaşabilmeleri için Bosna Hersekte'ki Mostar Köprüsü'nü andıran köprü yapılırken, yeşil alanlardan otaparka kadar her türlü sosyal proje de unutulmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 16:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?