3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Diploma sahtekarlarına darbe

Mali polis, gerek kamu gerekse özel sektörde çalışabilmek için gerekli olan ustalık ve kalfalık belgesini sahtesini para karşılığı hazırlayarak ihtiyaç duyan kişilere satan bir şebekeyi çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bazı kişilerin para karşılığı ihtiyaç duyan kişilere resmi kurumlardan almaları gereken belgelerin sahtesini temin ettikleri belirlendi.

Mali polisin yaptığı çalışmalarda zanlıların oluşturdukları şebekenin gerek kamu gerekse özel hizmet sektöründe çalışabilmek için gerekli olan ustalık ve kalfalık diplomaları düzenleyerek teslim eden A.H.E., M.T., E.Ü., Y.S., A.V., D.Ç. ve Ö.A. isimli zanlılar ile para karşılığı kendilerine sahte diploma düzenlettiren M.G., İ.S., M.Y., Ö.K., Ö.Ö., A.U., C.P. ve A.Ö. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi. Sahte diploma düzenlettiren 8 kişi polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken diğer 7 zanlı adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 17:19:12
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 17:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?