3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Dolandırıcının peşine çete düşmüş!

Başkentte bir kişinin polise birlikte emlakçılık yaptığı kişiler tarafından kaçırıldığı şikayeti üzerine düzenlenen 'Duman-06' operasyonunda, kaçırılan kişinin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Şikayette bulunan şahsın, birlikte çalıştığı kişileri kendisini Milli Emlak Müdürlüğü'nde müdür gibi göstererek dolandırdığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Haziran ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran Tansel Ç. isimli şahıs, birlikte emlakçılık yaptığı kişiler tarafından kaçırıldığını iddia etti. Tansel Ç., beraber emlakçılık yaptığını söylediği Durdu E. ve Ramazan Y. ile birlikte Kızılcahamam'a arsa bakmak için gittiklerinde yemek yedikleri restoranda kendilerini polis olarak tanıtan bazı kişiler tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Tansel Ç., kaçıran kişilerin kendisini İstanbul Tuzla'da bir büroya götürdüklerini ve geceyi orada geçirdiğini ifade etti.

Eşinin bileziklerini ve kredi kartlarını aldıktan sonra şahısların kendisini serbest bıraktıklarını anlatan Tansel Ç.'nin ifadeleri doğrultusunda organize polisi çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen 'Duman-06' operasyonunda, şebekenin elebaşı Ramazan Y. ile Gülay Y., Durdu E., Yaşar U., Ceylan Ö., Cüneyt D., Nejat K., Mustafa G., İsmail A., Nihat T., Şeref A., Yavuz D., Ali İhsan K., Ümit A.
ve Feridun G. isimli kişiler gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte biri Glock marka olmak üzere 3 adet tabanca, 1 adet gaz tabancası, 1 adet elektrikli şok cihazı, çok sayıda çek, senet, tapu senedi ve tabancalara ait mermi ele geçirildi.

Zanlılardan Durdu E. yapılan sorgulamada, Tansel Ç.'nin kendisini Milli Emlak'ta şube müdürü olarak tanıttığını ve kendilerine Antalya'da turizm amaçlı kullanılabilecek bir arsa ayarlayacağını söylediğini ifade etti. Zanlı, yeğeni Ramazan Y. ile birlikte Tansel Ç.'ye 180 bin lira para vererek protokol yaptıklarını, uzun süre Tansel Ç.'den haber alamamaları üzerine Milli Emlak Müdürlüğü'ne gittiklerinde burada çalışan Tansel isimli kişinin bir başkası olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladıklarını öne sürdü. Zanlı Durdu E., daha sonra Tansel Ç. ile irtibat kurarak hiçbir şeyden haberleri yokmuş gibi Kızılcahamam'da arsa bakmak üzere buluştuklarını söyledi.

Polis, Tansel Ç.'yi de nitelikli dolandırıcılık ve kamu görevini usulsüz üstlenmek suçlarından gözaltına aldı. Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 20:14:10
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 20:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?