3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Domuz bağı cinayeti aydınlandı

Başkent'te domuz bağı ile bağlanarak vahşice öldürülen kağıt ve hurda toplayarak geçimini sağlayan Hüseyin Uğurlu'nun katil zanlısı, öldürülmekten son anda kurtulan sağır ve dilsiz görgü şahidinin beden dili uzmanı yardımıyla alınan ifadesi ile yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ziya Oralay Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri bir hurda deposundan dumanlar çıktığını görerek içeri girdi. Polis ekipleri domuz bağı ile bağlanarak başlarına poşet geçirilmiş 2 kişiyi buldu. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda Mesut Saygılı (30) isimli sağır ve dilsiz bir kişi kurtarılırken Hüseyin Uğurlu (65) ise boğularak öldüğü belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ölmekten son anda kurtarılan olayın görgü şahidi sağır ve dilsiz olan Mesut Saygılı'nın ifadesi bir beden dili uzmanı yardımıyla aldı. Beden dili uzmanının yardımıyla alınan ifade ve eşkal doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda katil zanlısı Ali Rıza K. (37) yakalandı.

Zanlının olay gecesi hırsızlık amacıyla Ziya Oralay Caddesi üzerinde bulunan Hüseyin Uğurlu'nun yatıp kalktığı hurda ve kağıt deposuna girdiği belirlendi. Kendisi de hurdacı olan zanlı Hüseyin Uğurlu ve Mesut Saygılı tarafından farkedilince aralarında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonucunda katil zanlısı Ali Rıza K. Hüseyin Uğurlu ve Mesut Saygılı'yı darp ederek etkisiz hale getirdi. Zanlı daha sonra Hüseyin Uğurlu'nun elini ayağını bağlayıp boğmak amacıyla da kafasına poşet geçirdi.

Uğurlu'nun öldüğünden emin olduktan sonra arkasında tanık bırakmamak için Mesut Saygılı'nın da elini ayağını bağlayarak depoyu ateşe verdi. Mesut Saygılı, devriye gezen polislerin müdahalesi sonucunda kurtarılarak yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Polis sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edilen zanlı Ali Rıza K. "Pişman" olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?