3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Domuz gribi önlemleri alındı

Mamak Belediyesi, personelini domuz gribinden korumak için bir takım önlemler aldı. Belediyenin ortak kullanım alanları dezenfekte edilirken, kurum içi internet portalından personeli hastalığa karşı alınması önlemler hakkında bilinçlendirdi. Belediyenin çeşitli yerlerine uyarıcı nitelikte afişler asıldı.

Dezenfekte Edildi

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, toplum sağlığını tehdit eden domuz gribine karşı personelini korumak ve bilinçlendirmek amacıyla bir dizi tedbir aldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü belediye içerisinde genel temizlik çalışması yaptı. Belediyede personelin ortak kullanım alanları domuz gribine karşı dezenfekte edildi. Uyarıcı nitelikli afişler belediyenin çeşitli yerlerine asılırken, kurum içi internet portalından da alınacak tedbirler hakkında bilgi verildi.

Korunma Yöntemleri

Uyarıda, domuz gribinin üst solunum yoluyla geçen viral bir hastalık olduğu belirtilerek, hastalıktan korunma yöntemleri anlatıldı. Hapşırma öksürme sırasında ağzın kesinlikle kağıt mendille kapatılması gerektiğine ve en etkili yöntem olan el temizliğine de özen gösterilmesine vurgu yapıldı. Hastalık belirtilerinin de ele alındığı uyarıda, belirtileri taşıyanların en yakın sağlık kuruluşuna başvurması istendi.

Kişisel Hijyen Önemli

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, son günlerde domuz gribi vakalarının arttığını ve bunun da tedirginliğe yol açtığını belirterek, personelin konu hakkında bilinçlendirildiğini kaydetti. Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek ve personeli korumak amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını belirten Sağlık İşleri Müdürlüğü, toplum sağlığı yönünden en önemli kuralın korunmak olduğunu, kişisel hijyene de dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 18:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?