3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'de seçim depremi!


DSP Genel Merkezi, seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Ahmet Tan, Recai Birgün, Tayfun İçli, Mücahit Pehlivan ve Emrehan Halıcı’yı partiden "Tedbirli ihraç" istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

DSP Başkanlık Divanı, dün olağanüstü kurultaya gitme kararı da aldı. DSP’nin muhalif isimleri, "Tedbirli ihraç" istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildikleri için olağanüstü kurultay tarihine kadar haklarındaki karar netleşmemesi durumunda, genel başkan adayı olma ya da oy verme gibi yasal haklarını kullanamayacaklar. Parti Meclisi üyesi de olan Recai Birgün ve Emrehan Halıcı, alınan karar gereği pazar günü yapılacak PM toplantısına katılamayacaklar.

Gözler Büyükerşen’de

DSP’nin 5 milletvekilini ihraç istemiyle disipline sevk etmesinin ardından gözler Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Yılmaz Büyükerşen’e çevrildi. Büyükerşen’in kendisine yakın 5 milletvekiliyle ilgili kararın ardından, DSP’deki geleceğini yeniden gözden geçireceği belirtildi.

CHP, Eskişehir’de aday göstermiş ancak il örgütünün yanı sıra Genel Başkan Deniz Baykal da dolaylı olarak Büyükerşen’e destek vermişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 09:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?