3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'de sular durulmuyor

DSP'de kurultay öncesi sular durulmuyor. DSP'den bir süre önce ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer'e, "Sayın Ecevit komaya girmeden önceki son 24 saatte Oran'da yaşananları açıklama zamanı gelmedi mi?" diye sordu.

Ahmet Tan, Sezer'in yeniden genel başkanlığa dönme hesapları yaptığını da savunarak, "Geri dönmesinin nedeni Çin'de özel yaptırılan trilyonlarca liralık hediyelik çakmağın çöpe atılmasını önlemek olabilir" dedi. Tan, Zeki Sezer'in
kurultay tarihi olarak Ecevit'in komaya girmesine neden olan Danıştay saldırısının yaşandığı 17 Mayıs olarak belirlemesinin de anlamlı olduğuna dikkat çekti.

DSP'de 17 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan kurultay öncesinde kılıçlar çekildi. Seçimlerde CHP'yi destekledikleri iddiasıyla bir süre önce DSP Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ilginç iddialar ortaya attı. Partiden ihraç kararının kendisinden önce televizyonlara bildirildiğini belirten Tan, yargı süreci sonucunda her şeyin ortaya çıkacağını söyledi. Genel başkanlık görevinden istifa eden Zeki Sezer'in partinin paralarını erittiğini öne süren Tan, Sezer'in gözyaşları kurumadan yeniden liderlik hesapları yapmaya başladığını söyledi.

Tan, şöyle konuştu:

"Ecevit'in siyasal itibarini, partinin parasal kaynaklarını 5 yılda eritip istifa eden parti başkanı Zeki Sezer'in gözyaşları kurumadan geri döneceği belli oldu. Belli ki arkada bıraktığı yardımcılarının zoruyla dönmek istiyor. Belli ki Sezer, genel başkanlığı 'hevesimi alamadım, bir daha' oyunu sanıyor. Geri dönmesinin nedeni Çin'de özel yaptırılan trilyonlarca liralık hediyelik çakmadığın çöpe atılmasını önlemek olabilir. Çünkü çakmakların üzerinde 'Sezer fotoğrafı' ve 'imzası' var. Bir başkası genel başkan olursa çakmaklar bir işe yaramayacak. Depolardaki çakmakların, parti bayrakları ile hediyelik kalemlerin toplam değerinin 10 trilyon lirayı bulduğu parti kayıtlarında yer alıyor. Bu vesile ile izinli oldukları birkaç hafta dışında, partideki görevim esnasında beni harcama işlerine bulaştırmadıkları için de Sezer ve yönetimine şükranlarımı belirtirim. Partilerin parası kamuya aittir. Bu paralar partilere fikirlerini, hedef ve projelerini halka aktarsınlar diye veriliyor. Paraların fotoğraflı çakmağa yatırılması, fikirsizlikten beslenen trilyonluk kamusal bir hovardalıktır. Bu ve benzeri hesapları vermeden giden Sezer'in partiye yapacağı son bir kötülük koltuğuna geri dönmesidir."

Milletvekili Ahmet Tan, Zeki Sezer'e, "Sayın Ecevit komaya girmeden önceki son 24 saatte Oran'da yaşananları açıklama zamanı gelmedi mi? Yaşadıklarını açıklasın" sorusunu da yöneltti. Tan ayrıca, siyasi adaletin olmayabileceğini ancak ilahi adaletin mutlaka olduğunu belirterek, "İlahi adalet olmasaydı Sezer geri döneceği kurultay tarihini 17 Mayıs olarak seçer miydi? 17 Mayıs Danıştay üyesi Mustafa Özbilgin'in öldürüldüğü tarih. Ecevit, Özbilgin'in cenazesinde beyin kanaması geçinip komaya girmişti.Ondan önceki saatlerde de açıklanma zamanı gelen Oran'daki talihsiz olay yaşanmıştı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 14:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?