3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'li İçli'den hodri meydan!

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, kazanma şansı çok küçük görünse de DSP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu belirterek, "Kendime güveniyorum, hodri meydan diyorum" dedi.

DSP'nin maddi ve manevi varlıklarının hepsinin hesabının sorulacağını ifade eden İçli, "Ok yaydan çıkmıştır. Artık ahlaki, etik kurallarla siyaset yapılmamaktadır. Benim rakiplerimin dahi ağızlarına almaktan imtina ettikleri iftiraların çalışma arkadaşlarım tarafından gündeme getirilmesi kabul edilebilir değildir"diye konuştu.

DSP Başkanlık Divanı tarafından ihraç istemiyle tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevkedilen 5 milletvekilinden biri olan Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, parti yönetimine meydan okudu. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan İçli, uzun yıllar DSP'nin her kademesinde mücadele ettiğini belirterek, 2006 yılında kendi iradesiyle genel sekreterlik görevinden istifa ettiğini hatırlattı. İçli, "Bunu o tarihlerde görmüştüm. Ama şimdi bakıyoruz bizi hainlikle ve DSP'ye tuzak kurmakla suçluyorlar" dedi.

Genel sekreterlik görevinden istifa ederken zehir zemberek açıklamalar yapması ve Mustafa Sarıgül ile partiden ihraç edilen bazı isimlerin affedildikten sonra aday gösterilmeleri nedeniyle yönelttiği eleştiriler ile Kemal Kılıçdaroğlu konusundaki tavrının partiden ihraç edilmesinin 2 nedeni olabileceğini kaydeden İçli, DSP Genel Başkanı Sezer'e İstanbul'dan aday olmasını teklif ettiklerini, ancak Sezer'in alınganlık gösterdiğini söyledi. Parti konularını neden medya önünde tartıştığının sorgulanabileceğini ifade eden İçli şunları söyledi:

"Bizden, özellikle benden herhalde çekiniyorlar ki dün 'Genel Başkanlığa adayım' dedikten sonra tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevkedildim. Üye hak ve yükümlülüklerinden mahrum bırakıldım. Anladığım kadarıyla yetkili organlarda konuşabilmem, kendimi ifade edebilmem de engellendi. Ama en acısı şu yüce çatı altında, TBMM'de DSP adına milletvekili faaliyetini, yasama faaliyetini yürütemeyeceğim. O açıdan üzüntülüyüm. İnancım o ki DSP'ye gönül vermiş seçmen, örgüt ve delegasyon sessiz kalmayacak ve o kişiler bu yaptıkları iftiraların altında ezilecekler."

İnsanların kendilerini uygun ortamda ifade edebilmeleri gerektiğini belirten İçli, DSP yöneticilerinin kendilerine emanet edilen maddi ve manevi varlığı ne noktaya getirdiklerini delegelerin kurultayda soracağını vurguladı. İçli, bu nedenlerle Genel Başkanlığa aday olduğunu söyledi. İçli, DSP'nin maddi varlıklarıyla ilgili iddialarının hatırlatılması üzerine, bu iddiaların kurultayda konuşulacağını kaydetti.

İçli, "Maddi varlık derken parası, arabası, gayrimenkulu, manevi varlık derken DSP'nin ilkeleri, Ecevit'e olan sevgi, Ecevit'in prensipleri, demokratik sol kültürün değerleri...Maddi ve manevi varlık derken bunların hepsinin teker teker hesabı sorulacak. Partimiz zarar görmesin diye bunlar konuşulmadı. Ama ok yaydan çıkmıştır. Artık ahlaki, etik kurallarla siyaset yapılmamaktadır. Benim rakiplerimin dahi ağızlarına almaktan imtina ettikleri iftiraların çalışma arkadaşlarım tarafından gündeme getirilmesi kabul edilebilir değildir. Böyle davranışların DSP'lilikle de alakası yoktur" şeklinde konuştu.

İçli, 'Mevcut delegeler Genel Merkez'in belirlediği delegeler. Buna rağmen şansınızı nasıl görüyorsunuz' sorusu üzerine, Türkiye'deki siyasi partiler rejiminin, özellikle olağanüstü kurultaylarda Genel Başkan'a karşı aday olanların kazanma şansının çok çok az olması sonucunu doğuran bir rejim olduğunu ifade etti. İçli, "Ama kendime güveniyorum. Hodri meydan diyorum. Bu kurultay delegesiyle Sayın Genel Başkan, emanetçi olarak Genel Başkan seçilmiştir. Arkadaşları bu kadar çok güveniyorsa delegasyona hodri meydan diyorum. Yüzde 99.9 şansım yok gibi görülüyor. Ama olsun, benim partililere kendimi ifade edebilmem şansı tanınsın yeter" diye konuştu.

İçli, partinin parasının amaç dışı kullanıldığına dair bir duyumu olup olmadığı sorusu üzerine, genel sekreterlik görevinden istifa ederken yaklaşık 90 trilyon lira civarında bir para teslim ettiğini hatırlattı. Yıllık faiz yüzde 20 olarak hesap edildiğinde bu paranın 3 yılda 130-140 trilyon lira olması gerektiğini anlatan İçli, partinin ne kadar parası bulunduğunu kurultayda öğreneceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?