3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DSP'lilerden sevgi çemberi

DSP Genel Başkanlığı'ndan istifa kararını gözyaşları içinde kamuoyuna açıklayan Zeki Sezer, partililerden aynı duygusallıkla karşılaştı.

Sezer'in önünü kesen partililer 'Ancak bizi çiğneyip istifa edersiniz. O dilekçeyi vermeyeceksiniz' diye yalvardı. Sezer'in boynuna sarılıp ağlayan partililerin çabası sonuç vermedi. Sözünden dönmeyeceğini söyleyen Sezer, kurultayda aday olmayacağını da açıkladı.

Sezer, DSP İl Başkanları ve Parti Meclisi toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gözüyaşlı partililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılaştı. Ayağa kalkan yaşlı bir partilinin 'Devam etmeye hazır olun' sözleri karşısında "Çalışmaya hazırım" diyen Sezer'in önü toplantı salonunun çıkışında da partililer tarafından kesildi. Sezer'in etrafını saran gözüyaşlı partililer istifa kararından vazgeçmesi için yalvardı.

Partililerin "Dilekçeyi vermeyeceksiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Bizi bırakmayın. Siz bize Bülent Ecevit'in armağanısınız. Biz siz gidince ne yapacağız. Siz giderseniz biz de evimize gideriz. İstifa etmeyeceğinizi söyleyin de rahat uyuyalım. 3 kişinin yüzünden partiyi bırakmayın. Ancak bizi çiğneyip geçersiniz. Benim üstüme basın öyle gidin" sözleri karşısında duygulanan Sezer, seçimde başarılı olamadığı için istifa ettiğini söyledi.

Bu kararıyla Türkiye'nin ve partinin önünü açtığını belirten Sezer, DSP'yi iki-üç kişinin yüzünden bırakmadığını kaydetti. İstifa etse de DSP için çalışacağını belirten Sezer, kararından vazgeçmeyeceğini söyledi. Bu arada bir partili Sezer'in boynuna sarılarak ağlarken, başka bir partili de cebinden çıkardığı bir mendille Sezer'in terini sildi.

Sezer, 'Hiç olmazsa kurultayda aday olun' diyen partililere de, "Bu saatten sonra istifa etmemek partimize haksızlık olur. Ben verdiğim sözden dönmem. Dönenler dönsün. Kurultayda aday olmama kararındayım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 19:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?