3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DTP'li vekiller açlık grevi yapacak

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Ahmet Türk, DTP'ye yönelik hukuksuz operasyonları protesto etmek amacıyla parti meclisinin aldığı kararlar gereğince Diyarbakır'da açlık grevi yapacaklarını söyledi.

Türk, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, Kürt sorununun silahla çözülmeyeceğini her gün dile getirdiklerini ifade ederek, "Ortak akılla neler yapabilir, Türkiye bunu tartışmalıdır. Halkın iradesiyle seçilmiş bir hükümet vardır. Parlamento olarak bizler sorunu nasıl çözeriz, bunu konuşmalıyız. Fırsatları değerlendiremezsek korkarım daha acıların yaşanacağı bir sürece sürüklenebiliriz. Bütün konuşmalarımızda biz Kürt sorununu Türkiye'nin bütünlüğü içinde çözmeye çalışan bir anlayışa sahibiz. Halkların kardeşliğini ve birlikte yaşamayı esas alırız. Bizim parti politikamız budur" şeklinde konuştu.

Türk, DTP'ye yönelik hukuksuz operasyonları protesto etmek amacıyla parti meclisinin aldığı kararlar gereğince Mayıs ayında Diyarbakır'da açlık grevi yapacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 16:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?