3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DTP'ye taşlı saldırı

DTP GENEL MERKEZİ'NE TAŞLI SALDIRI

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezi'ne gece taşlı saldırıda bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, DTP Genel Merkezi'ne gece saat 02.30 sıralarında taşlı saldırıda bulunan 1 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili açıklama yapan DTP Grup Başkan vekili Gülten Kışanak, partilerin yönelik bir saldırı gerçekleştirilerek camlarının kırıldığını ifade ederek, "İl ve ilçe binalarımıza yönelik saldırılar ve linç girişimleri yaşanıyor, bilançosunu saymak istemiyorum. Genel siyasi yapı bir siyasi partiyi mahkum eden bir tutum içinde olursa, yargı böylesine toplumsal sorunların ağır olduğu bir

süreçte kapatmayı gündeme alırsa, bunlar bir anlamda saldırıları meşrulaştıran, bunlara zemin hazırlayan ortamlardır" dedi.

Kışanak, partilerine yönelik saldırılarda ceza alan kimsenin olmadığını iddia ederek, "Saldırıları düzenleyen kişilerin, sarhoş, meczup olarak nitelendiriliyor. Başka yerde bir taş atan 30 yıl ceza alırken bizim partimize saldıranlar ceza alan kimse görmedik" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın son 10 gündür yaşanan olaylarda bine yakın kişinin gözaltına alındığını söyleyerek olayı bir asayiş sorunu haline dönüştürdüğünü ifade eden Kışanak, bunların bir asayiş sorunu olmadığını siyasi sorunlar olduğunu savundu. Kışanak, partilerine yönelik saldırıyı gerçekleştiren bir kişinin partinin güvenlik kamarası tarafından tespit edildiğini ifade ederek ikinci bir kişi daha olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi'nde DTP'nin kapatma davasının esastan görüşüleceğinin hatırlatılması üzerine Kışanak, demokrasilerde siyasi partilerin kapatılmaması gerektiğini ifade ederek parti kapatmaların hiçbir yarar getirmediğini kaydetti. Kışanak, davanın tarihine dikkat çekerek, "Bundan 15 yıl önce DEP milletvekilleri 15 yıl hapis cezası verilmişti. Kapatma davasının böyle bir güne getirilmesinin manidar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Tokat'ta 7 askerin şehit edilmesiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise Kışanak, "Bir örgüt bunları beceriyorsa o zaman Türkiye ne yapıyor" diyerek kapatma davasının, askerlerle çatışmanın, ABD ziyaretinin, İmralı'nın koşullarının aynı anda yaşanmasının bir provokasyonu ortaya koyduğunu kaydetti. Kışanak şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Serap için Aydın için, Tokat'ta öldürülenler için hepimizin yüreği sızlıyor. Acılarımızı ortaklaştırmayı becerebilirsek sorunu da çözmeyi becerebiliriz"

şeklinde konuştu.

DTP GENEL MERKEZİ'NE TAŞLI SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 11:07:01
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 11:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?