3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DTP'ye yönelik operasyonlara tepki

DTP'ye yönelik devam eden operasyonlara DTP yönetiminden sert tepki geldi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Demokratik siyasetten Kürtleri koparmaya yönelik bir oyundur" değerlendirmesini yaparken, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık operasyonları DTP'ye karşı 'linç girişimi' olarak nitelendirdi.

15. ve 16. Dönem Bingöl eski milletvekili Hasan Celalettin Ezman için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP'ye yönelik operasyonları değerlendirdi. Türk, "Demokratik siyasetten Kürtleri koparmaya yönelik. Gerçekten ülkenin yararına olmayan bir oyundur" diye konuştu.

Türk, Meclis'te yaptığı Kürtçe konuşmayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararının hatırlatılması üzerine de, "TBMM tüzüğünde öyle bir şey yok" karşılığını verdi. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, DTP'ye yönelik operasyonları 'linç girişimi' olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"Seçimlerin rövanşını AK Parti iktidarı almaya çalışıyor. Bunun bedeli ağırdır. Demokrasi ve hukuka herkesin saygı duyması gerekir. Ve halkın iradesine de herkesin saygı duyması gerekir. Hiç kimse elindeki gücü bir silah gibi kullanmamalıdır. Türkiye yıllardır bu politikalarla idare edildi. Hiçbir sorunumuz çözülmedi. Bundan bir an önce vazgeçilmelidir. Yani DTP'ye karşı linç operasyonundan AK Parti iktidarı bir an önce vazgeçmelidir."

Sakık, Türk'ün Meclis'te yaptığı Kürtçe konuşmayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararına ilişkin bir soru üzerine ise, "Bir dilin burada konuşulmasından daha doğal bir şey olabilir mi? Savcının takipsizlik karanını aslında Meclis Başkanı'na sormak lazım. Siz burada bir dile, kültüre ambargo uyguladınız, yasaklar uyguladınız. Peki burada İngilizce, Fransızca, Arapça konuşulunca kıyametler kopmuyor. Ama bu ülkeyi birlikte kurduğumuz Kürt halkının temsilcileri, vekilleri eğer ana dili ile konuştukları için kıyamet kopuyorsa artık kıyametin nedeni de ortadadır" dedi.

Sakık, Kürt konferansının ertelenmesi konusunda ise hiçbir bilgilerinin olmadığını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 15:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?