3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Elektrik zamları protesto edildi

Özelleştirme Karşıtı Platformu Ankara Bileşenleri, elektrik zammını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde elektrik faturalarını yakarak protesto etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde toplanan Özelleştirme Karşıtı Platformu Ankara Bileşenleri yanlısı bir grup, "Özelleştirme hayır", "Zamlar geri alınsın" gibi sloganlar attı.

Grup adına bir açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, 1 Ekim 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere TETAŞ tarafından talep edilen yüzde 20 oranındaki zammın mesken abonelerine yansımasının yüzde 9.68 olduğuna dikkat çekerek işçiye-memura yıllık yüzde 4.5 zam verilirken, enerji üretim maliyetlerinin 3 aylık dönemde yüzde 20 nasıl arttığının anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Gerçek elektrik üretim maliyetlerinin ve amortisman giderlerinin satış rakamlarının yaklaşık dörde biri civarında olduğuna dikkat çeken Pektaş, BEDAŞ'in özelleştirilmesinin ardından elektrik faturalarındaki dağıtım bedel oranının meskenler için yüzde 12.7'den yüzde 15.9'a çıkarak yüzde 3.2 oranında dağıtım şirketlerine kıyak yapıldığını öne sürdü.

Yapılan açıklamanın ardından grup yapılan zamlarını protesto için beraberlerinde getirdikleri elektrik faturalarını yaktı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 14:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?