3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Emekliyiz, Gönüllüyüz Projesi başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün öncülüğünde yürütülen "Emekliyiz, Gönüllüyüz Projesi" Ankara ve 5 ilde start aldı.

Proje kapsamında emekli öğretmenlerle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) kalan çocuklar ve gençler bir araya gelecek.

Ankara Valisi Kemal Önal düzenlediği basın toplantısıyla projeye ilişkin bilgi verdi. Projenin pilot olarak seçilen Ankara, Kırıkkkale, Çankırı, Konya ve Sakarya illerinde uygulanacağını belirten Önal, projenin hedefinin emekli öğretmenlerle SHÇEK'e bağlı çocuk yuvalarında ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuk ve gençleri buluşturmak olduğunu söyledi.

Projeye katılmak isteyen emekli öğretmenlerin Başkent Öğretmenevi, Sincan Öğretmenevi ve Gölbaşı Öğretmenevinde bulunan bürolara, www.emekliyizgonulluyuz.org adresi ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabileceğini kaydeden Önal, projenin 'Her fidan bir umut' anlayışı ile iki yıl sürmesinin planlandığını ifade etti.

Önal, "Projeyle öğretmenlerin SHÇEK'e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki çocuk ve gençlerimizin eğitimlerine destek olmaları, çocuk ve gençlerimizin akademik başarılarının artırılması, zihinsel, sosyal ve duygusal uyum gelişimlerinin desteklenmesi, toplumsal ve kültürel değerleri öğrenmelerine yardımcı olunması ve yaşam becerilerinin artması sağlanarak geleceğe güvenle bakmalarının desteklenmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Gönüllü emekli öğretmenlerin SHÇEK yurtlarında ihtiyaçlar doğrultusunda kendi dallarında yada sosyal, kültürel, spor, sanat alanlarında hizmet vereceğini belirten Önal, öğretmenlere öncesinde koruma altında çocukların davranışlarına yönelik eğitim verileceğini kaydetti.

Önal, projenin başkentte Ankara Sevgi Evleri, Atatürk Çocuk Yuvası, Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu, 50. Yıl Yetiştirme Yurdu, Fatma Üçer Yetiştirme Yurdu, Gazi Yetiştirme Yurdu ve Sıncan Yetiştirme Yurdu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?