3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

En hüzünlü kongre

Geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yerine bugün yeni genel başkan seçiliyor. BBP’in 4. Olağan Kongresi buruk bir havada geçerken, parti yöneticileri kongrede coşkuya izin vermedi, kongrede Muhsin Yazıcıoğlu için sık sık dualar okundu. Parti yöneticileri gözyaşlarını tutamadı..

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun, helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonucu, 4. kez olağanüstü kongreye giden BBP kurultay çalışmalarına Atatürk Spor salonu'nda başladı.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren, BBP’liler ve delegeler salonu doldururken, salona Yazıcıoğlu’nun bazı sözlerinin yazılı olduğu afişler asıldı.

 

Kürsünün yer aldığı platforma konulan dev ekrandan salonun görüntüsü yansıtılırken, Yazıcıoğlu için ise, üzerinde Türk Bayrağı, resmi ve çiçeklerin olduğu bir de koltuk ayrıldı. Salona içine ve dışına dev ekranlarla, Muhsin Yazıcıoğlu’nun görüntüleri yansıtıldığı sırada partililer sık sık tekbir sesleriyle slogan attılar, dualar okudular.

 

Öte yandan, kongrenin yapıldığı salonda bulunan bazı partililerin çocukları Yazıcıoğlu için şiirler okurken, partililerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

 

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI


Kayıtlı toplam 1093 delegenin oy kullanacağı kongrede, mevcut Genel Başkan Yalçın Topçu ile eski Alperen Ocakları Başkanı Tuna Koç'un ardından, kongrede Sivas parti örgütünden Adem Işık da genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Mevcut Genel Başkan Yalçın Topçu, bu kurultayın diğer kurultaylardan farklı olarak hüzün taşıdığını ifade etti. “Aslında içimden konuşmak gelmiyor, hatta evden çıkmak bile istemiyorum” görüşünü dile getiren Topçu, delegelerin çağrısı üzerine genel başkan adayı olarak kongreye katıldığını bildirdi.

Yaklaşık 35 yıldır, “Türk-İslam” ülküsünden ödün vermeden çalıştığını belirten Topçu, göreve kim gelirse gelsin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kadrolarının işbaşında olacağını ve milletin muktedir iktidarını mutlaka gerçekleştireceklerini ifade etti.

Eski Alperen Ocakları Başkanı Tuna Koç ise parti genel başkanlığı için medyada tanınan bazı isimlerin seslendirildiğini ve bunun kendilerine rahatsız ettiğini belirtti. Koç, “Bu zulüm düzenine, yeni dünya düzenine karşı yeniden Nizam-i Alem, 'yeniden dünya barışı' diyen bir zihniyetin mensuplarıyız. O nedenle buradaki asla parti içi mücadele olamaz” görüşünü dile getirdi. Koç, hangi aday kazanırsa kazansın onunla birlikte çalışacağını vurguladı.

Adaylardan Adem Işık ise “Yazıcıoğlu'nun davasına sahip çıkmaya geldiğini” söyledi. Parti teşkilatının kendisini tanımadığına da işaret eden Işık, “Buraya kendimi tanıtmaya da geldim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, genel başkanlık ile 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MYK) üyeliklerinin seçimi için oy verme işlemine başlandı.

Konuşmasının ardından Topçu, Koç'u kürsüye davet etti ve birlikte delegeleri selamladılar. Salondan gelen talep üzerine diğer genel başkan adayı Işık'la da el ele tutuşarak delegelere birliktelik mesajı verdiler.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapılan kongrede, Divan Başkanı Hasan Çağlayan, Muhsin Yazıcoğlu'nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu'nu “Siz bizim emanetlerimizsiniz” diyerek kürsüye davet etti.

Bu arada Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun mesajı okundu. Gülefer Yazıcıoğlu mesajında, sağlık durumunun kongrede oluşacak duygusal ortamı kaldırmaya müsait olmadığı için katılmadığını belirterek, delegelere bugüne kadar eşine verdikleri destek için teşekkür etti.

AA-Anka
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 15:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?