3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Engelli öğrencinin büyük başarısı

Görme engelli öğrenci Zeynep, Öğrenci Değişim Programı sınavında gösterdiği başarıyla dünyada ilk 100'e girdi.

ABD'de 1 yıl burslu okuma hakkı kazanan Zeynep Barak, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret etti. Barak, Yenimahalle'nin ve Türkiye'nin adını ABD'de en iyi şekilde tanıtacağını söylerken, Başkan Yaşar da Zeynep'e her türlü desteği vereceğini belirtti.

Türk Amerikan Kültür Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen Öğrenci Değişim Programı (AFS) kapsamında düzenlenen sınava katılan görme engelli Zeynep Barak, Türkiye'de 63 bin kişi arasından birinci olurken, dünyada ise ilk 100'e girdi. Merkezi Yenimahalle ilçesinde bulunan Gören Kalpler Özel Eğitim Merkezi'nin öğrencisi de olan Zeynep, Başkan Yaşar'ı ziyaret ederek elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu Yenimahalle ve Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtacağını anlattı. Bursluolarak okumaya hak kazandığının altını çizen Zeynep, hayalinin ise İngilizce öğretmenliği olduğunu söyledi.

Zeynep'in elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yaşar, "Zeynep kızım bu başarısıyla tüm engelleri kaldırmıştır. Bu sınavı kalp gözüyle kazandı. Ben de kendisine her türlü desteği vereceğim. Bizler engelsiz bir Yenimahalle için de kolları sıvadık. Bu konudaki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürerek hayat geçireceğiz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 10:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?