3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan'dan yaralılara ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda yaralanan ve tedavi için Ankara'ya getirilen yaralıları ziyaret etti.

Atatürk Hastanesi'nde tedavi edilen 10 yaralının sağlık durumu hakkında bilgi veren Erdoğan, "Yaralılar genelde fosforlu bombalar neticesinde daha çok yanık ve bunun yanında şarapnel parçalarıyla yaralanmış olanlar. Neredeyse içlerinde birinin iki ayağı kesilmiş bir biçimde. Bunun yanında boyunları, şarapnel ve mermilerden aldıkları felç olmuş durumda olanlar var" dedi.

Erdoğan, Atatürk Hastanesi'nden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda yaralanan 10 kişinin refakatçileriyle ile birlikte ambulans uçakla Ankara'ya getirildiğini belirten Erdoğan, "Bu ambulans uçağımız 40 yaralıyı refakatçileriyle birlikte almaya müsait bir uçağımız. Fakat maalesef şimdiye kadar yaptığımız bütün görüşmelerde daha fazla hasta alabilme imkanını yakalayamadık. Temenni ederiz ki oradaki yaralıları buraya sevk etme noktasında imkanı yakalayabiliriz" diye konuştu.

Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Erdoğan, "Yaralılar genelde fosforlu bombalar neticesinde daha çok yanık ve bunun yanında şarapnel parçalarıyla yaralanmış olanlar. Neredeyse içlerinde birinin iki ayağı kesilmiş bir biçimde. Bunun yanında boyunları, şarapnel ve mermilerden dolayı dolayı felç olmuş durumda olanlar var. Gerçekten genç çocuklar. Şu an 10 yaralı ile arkadaşlarımız güzel bir şekilde ilgileniyorlar. Bu süreç buradaki tedavileri bitene kadar devam edecek.
Refakatçileriyle onları burada misafir edeceğiz. Mısır'daki irtibatlarımızı Dışişleri kanalıyla devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Ateşkesin sağlanması noktasında Davutoğlu'nun Mısır'da temasları var. Arap basınında bazı haberler çıktı. Anlaşmanın sağlanmasının yakınlaştığı şeklinde. Gazze'deki güvenliğin Türk askerinde olması şeklinde çıkan haberler gerçeği ne kadar yansıtıyor?' yönündeki sorusu üzerine Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Düne göre veya 2 hafta öncesine göre çok daha iyi noktada görüşmeler. BM Güvenlik Konseyi kararına rağmen olumsuz bir sürecin olması ayrı bir sıkıntı noktası. 3 günden beri Mısır'da yapılan görüşmeler üzerine olumlu bir istikamette devam ediliyor. Sadece Mısır'da yürümüyor Şam ayağı da var. Şam'da da arkadaşlarımız görüşmeler yaptılar. Sonra tekrar Kahire'ye döndüler. Kahire'ye dönüşte İsrail'in de katılması bekleniyordu. İsrail'in katılması ile birlikte çok rahat yakın bir konuma gelinir. Gerek Mısır'ın bu noktadaki gayreti gerekse Filistin'in gayreti. Olsa olsa Türkiye, Mısır'ın olduğu bir yerde bundan vazife çıkaramaz. Uluslararası gözlemci heyeti ile bu süreç takip edilebilir. Hangi ülkeler gözlemci verecek bunlarda bu tespitin içinde yer alıyor. Güvendiğim şudur, tarafları mutlu edecek ülkelerin katılmasını bekliyoruz. Bunların işbaşı yapması süreci hızlandıracak."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 17:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?