3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan'ı aratmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 'kadın' Başbakan'a devretti.

Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna oturan Yenimahalle Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Gülce Ecem Uçar, siyasi soruları ustaca geçiştirdi.

Kabine revizyonu ile ilgili sorulara 'Koltuğa daha yeni oturdum. Revizyondan bahsetmeyelim isterseniz' diye cevap veren minik Başbakan, Ermeni sınır kapısının açılması konusunda da Azerileri üzmeyeceklerini söyledi.

Ekonomik krize karşı tüm vatandaşları 'tutumlu' olmaya davet eden Uçar, memur ve işçi maaşlarına zammı ise bir süre daha erteleyeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla minik öğrencileri Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu Salonu'nda kabul etti. Erdoğan, 'geleneksel' hale gelen uygulama ile koltuğunu 1 saatliğine 'kadın' Başbakan'a devretti. Erdoğan'ın koltuğuna bu yıl Yenimahalle Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Gülce Ecem Uçar oturdu.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte salona gelen Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu koltuklarında oturan öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sohbet etti. Erdoğan özellikle 5 yaşındaki Ahmet Burak Göral ile yakından ilgilendi. 'Benim oğlumun adı da Ahmet Burak' diyen Başbakan Erdoğan, "Ben senin oğlunun adının Ahmet Burak olduğunu biliyorum" cevabı karşısında gülümsedi.

Minik Başbakan, Erdoğan'ı yanında görünce, 'Çok heyecanlıyım' dedi. Başbakan Erdoğan, 'Benim de heyecanlanmam lazım. Ben de Başbakan ile görüşüyorum' diye cevap verdi. Hazırladığı özel mesajı okuyan 10 yaşındaki Ecem Uçar, "Burada Türk kadının temsil etmekten şeref duyuyorum" diye konuştu. Uçar, Başbakan Erdoğan'a "Sayın Başbakanım siz küçükken bu makamlara gelmeyi istediniz mi, hayal ettiniz mi?" diye sordu. Erdoğan da, "Bir yerlere gelmek istemiştim tabi. Onun kararlılığı, gayreti içerisinde sivil toplum örgütleri içerisinde yer aldım. Ta ortaöğretimden itibaren buna başladım" şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sonra Uçar'a taktik vererek, "Şimdi Bakanlar Kurulu'nu yönet. Bakan arkadaşlarımıza herhangi bir talimatınız olacak mı? Mesela Milli Eğitim Bakanı'na ne gibi talimatınız var" dedi. Minik Başbakan talimatı Hüseyin Çelik'e dönerek verince Başbakan Erdoğan, "Benimkine verme. Seninkine ver" diye espri yaptı. Başbakanlık koltuğundaki Uçar bunun üzerine, "Milli Eğitim Müdürlerine talimat verin. Okulları sık sık ziyaret etsinler. Kırsal kesimde kız çocuklarının okula gönderilmesinden emin olsunlar" talimatını verdi. Bakan Çelik de, "Sayın Başbakanım derhal yerine getirilecek" dedi.

SORULARI USTACA GEÇİŞTİRDİ

Hem minik öğrencilerin hem gazetecilerin sorularını ustaca geçiştirenminik Başbakan, siyasi sorulara kıvrak cevaplar verdi. 'Kabinede hangi bakanları değiştirmeyi düşünüyorsunuz?' yönündeki bir soruya, "Daha yeni oturdum. Şimdi revizyondan bahsetmeleyim isterseniz" diye cevap veren Uçar, 'Dünyada ekonomik kriz var. Bu sanırım sizi de etkilemiştir. Harcamalarınızı nasıl kontrol ediyorsunuz, çocuklara mesajınız var mı?' sorusuna karşılık da, "Tüm dünyada olduğu gibi ekonomik kriz bizi de etkiledi. Ama gerçekten tüm dünyada olduğundan daha az. Her insanın harcamalarını biraz daha dikkatli yapmaları gerekiyor artık. Askıya alınabilecek harcamalarını biraz daha bekletmesi gerekiyor. Çocuklara bu konuda mesajım, ekonomik kriz sayesinde tutumlu olmayı öğrenebiliriz. Harcamalarızı biraz daha kısabiliriz. Daha öncemli olan harcamaları ön plana çıkarabiliriz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, minik Başbakan'ın bu cevabına tam not vererek, "Gayet güzel. Başbakanımızın tavsiyelerine şiddetle uymamız lazım" dedi.

MEMURA VERİLEN PARA YETMİYOR!

10 yaşındaki Süleyman Tosun'un, 'Ben gelirken taksiye bindim. Taksici, "Ordaki Başbakandan iste. İşçiye, memura, öğretmene zam versin. Bu konuyla ilgili bir şey düşünür müsünüz?' sorusuna da cevap veren minik Başbakan, "Yani tabi gerekli olduğunda düşünürüm ama herkes şu an söylüyor. Zamlarımızı biraz daha erteleyebileceğimizi düşünüyorum. Önemli olduğunu biliyorum ama şu anda daha rahat bir şekilde durumdan kurtulmamız için bunu biraz daha ertelememiz gerekiyor" şeklinde konuştu. Bu sırada 'Verilen para memura yetmiyor. Oradan kıssan, oradan açık veriyor' diyen Mehmet Ferhat Özcan adlı öğrenciye de, "Gerçekten üzücü bir durum. Ama biz de yapabileceğimizin her şeyini en üst düzeyde yapıyoruz. O yüzden üzgünüm" şeklinde cevap veren minik Başbakan, bir gazetecinin 'Muhalefet liderleriyle aranız nasıl?' sorusuna verdiği yanıt Başbakan Erdoğan'ı kahkahalara boğdu. Uçar'ın muhalefet liderleriyle ilişkisini "Yani her zaman olduğu gibi tabi. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum" sözleriyle özetlemesi üzerine Başbakan Erdoğan, yüzünü kapatarak güldü. Minik Başbakan'a Ermeni sınır kapısını açmayı düşünüp düşünmedikleri de soruldu. Uçar bu soruyu da, "Biz Azeri dostlarımızı üzecek bir şey yapmayız" diyerek geçiştirdi. Bakanlar Kurulu Salonu'nu dolduran öğrenciler minik Başbakan'a 1 Mayıs hakkındaki düşüncelerini de sordu. Uçar'ın bu soruya da ilginç bir cevap vererek, "1 Mayıs işçilerimiz için önemli bir gün. Herkesin yürüyüş yapma hakkı olduunu biliyoruz ancak bu olayı siyasi emellerle yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. İşçilerimize biz güveniyüoruz, yapmayacaklarını düşünüyoruz. Bu onların kararı takdir edersiniz ki ama inşallah yapmazlar" diye konuştu.

Kabul sırasında bazı öğrenciler şiir okudu. Başbakan Erdoğan minik öğrencilere kalem hediye ederken, öğrenciler de Başbakan Erdoğan'a çeşitli hediyeler verdi. Erdoğan, kabulün ardından tüm öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:40:41
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 19:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?