3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan'ın başucu kitabı ne?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan kütüphaneden ilk kitabını aldı.

Erdoğan'ın tercihinin, Erdal İnönü döneminde SHP yöneticiliği yapan Tevfik Çavdar'ın 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi' adlı siyasi tarih kitabı olduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, önceki gün açılışını yaptığı AK Parti kütüphanesinden ilk kitabını aldı. AK Parti Genel Merkezi'nin 4. katında kurulan kütüphanenin açılışında görevlilerin 'Kütüphanede bulunan ve okuduktan sonra iade etmek istediğiniz bir kitap var mı?' sorusu üzerine Erdoğan'ın, Tevfik Çavdar'ın 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi' adlı kitabının olup olmadığını sorduğu kaydedildi. Görevlilerden olumlu cevap alan Başbakan Erdoğan, 2 ciltlik kitabı aldı.

Erdoğan'ın bu tercihi, açılış töreninde bulunan ve kitabın yazarı Çavdar ile uzun yıllar sol partilerde birlikte siyaset yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı da memnun etti. Bakan Günay, Tevfik Çavdar'ı telefonla arayarak, Başbakan Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi' adlı kitabını aldığını haber verdi.

TÜRKİYE'NİN 'DEMOKRASİ' YOLCULUĞU ANLATILIYOR

Başbakan Erdoğan'ın aldığı kitap, 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi (1839-1950)' ve 'Türkiye'nin Demokrasi Tarihi (1950-1995)' adlı iki ciltten oluşuyor. Kitap, Türkiye'nin Tanzimat'tan 1995 yılına kadar olan dönemdeki demokrasi macerasını anlatıyor. Çavdar, kitabında Türkiye'de demokrasinin hiçbir zaman tüm kurum ve kurallarıyla var olmadığına vurgu yapıyor. Kitap, Çavdar'ın deyimiyle Türkiye'deki demokrasi tarihinin panoramik bir görüntüsünü sunuyor. Kitabında Türkiye'de demokrasi tarihini 1839 Tanzimat Fermanı ile başlatan Çavdar, bu tarihten 1995 yılına kadar 'Türkiye'de tüm kurum ve kuralları ile bir demokrasi hiçbir zaman var olmadı' görüşünü savunuyor.

İktisat eğitimi gören Çavdar, 12 Eylül'den sonra Erdal İnönü'nün başında olduğu SHP'de aktif politika yaptı. SHP'de genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu ve partinin daha sosyalist sola açılması yönünde çaba gösterdi.

1 MİLYON TL'LİK KÜTÜPHANE

AK Parti Genel Merkezi'nde açılan kütüphane ise 1 milyon TL'ye maloldu. AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından genel merkezin 4. katında kurulan kütüphanede 7 bin cilt İngilizce ve Türkçe eser bulunuyor. Kütüphanedeki eser sayısının 25 bine çıkarılması hedefleniyor. Halka da açık olacak kütüphanedeki eserlerin temel konusunu siyaset bilimi oluşturuyor. Ancak raflarda ekonomi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, hukuk, kamu yönetimi, tarih, eğitim, din, felsefe, edebiyat, psikoloji ile ilgili disiplinlere
ait kaynaklar da bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?