3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ergenekon ile Danıştay birleşiyor

 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay davasında Yargıtay'ın Ergenekon bağlantısının araştırılması istemiyle verdiği bozma kararına uydu. Mahkeme, Danıştay davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesine karar verdi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Danıştay davasıyla ilgili bozma kararının ardından, davanın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edildi. Danıştay davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesine karar veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın İstanbul'da birleştirilmesini isteyerek, bu konuda Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın görüşünü talep etti.

Öte yandan duruşmada olaylar çıktı. Mahkeme, ara karar için müzakere odasına çekilirken, sabah saatlerinde sakin görünen Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan küfürler yağdırarak bağırmaya başladı. "Başörtüsünü yargılayanı keserim", "İsrail'e girin" şeklinde bağıran Arslan'ı jandarma ekipleri yatıştırmaya çalıştı. Bağırması üzerine jandarma tarafından salondan çıkartılarak mahkum girişine götürülen Arslan, bağırmaya devam etti. Sakinleştikten sonra yeniden mahkeme salonuna getirilen Arslan, kararı ayakta dinledi.

Mahkeme kararını açıkladığı sırada bu kez sanıklardan Erhan Timuroğlu, Ergenekon'un gizli sanığı olarak bilinen ve aynı zamanda Danıştay davasında yargılanan Osman Yıldırım'ın üzerine yürüyerek, "Bu yalan söylüyor" dedi. Yıldırım da, Timuroğlu'na saldırdı. Diğer sanıklardan İsmail Sağır da Yıldırım'ın üzerine yürüdü.

Mahkeme salonunun karışması üzerine jandarma olaya müdahale ederken, sanıklar dışarı çıkartıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Çakır, kararın açıklanmasını sanıklar dışarı çıktıktan sonra
tamamlayabildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?