3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eski TBMM Başkanına tören

Eski TBMM Başkanlarından Sabit Osman Avcı, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanıyor.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 88 yaşında hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı Sabit Osman Avcı için TBMM'deki törenin ardından Kocatepe Camii'nde de tören düzenlendi.

Törene, Avcı'nın ailesi ve yakınları ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile çok sayıda eski siyasetçi ve bakan katıldı.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Avcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Avcı, Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Öte yandan, cenaze namazı öncesi 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile Orgeneral Başbuğ'un sohbetleri dikkat çekti. Törene doktoruyla birlikte katılan Demirel, cenaze namazının ardından cami dışında gerçekleştirilen törene katılmayıp makam aracında bekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:29:15
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 15:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?