3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eski TRT'cinin oğlu tutuklandı

Eski TRT genel müdürünün oğlunun da aralarında bulunduğu 3 kişi, işe yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, TBMM'de işe sokulacakları vaadiyle dolandırıldıklarını öne süren ikisi kardeş 6 kişi, polise başvurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlü Mali Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine Meclis'te makam şoförü olarak işe yerleştirme vaadiyle 6 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen şahısları takibe aldı.

Şebeke elemanlarının işe yerleştirme vaadinde bulundukları kişileri 'Bugün yarın işbaşı yapacaksınız' diye sürekli oyaladıkları ve bu esnada da para almaya devam ettikleri ileri sürüldü. Polis ekipleri, mağdurlar ile şebeke üyelerinin buluşmasını sağladı.

Para vermeyi kabul eden mağdurlar ile buluşan Tuncay Karadeniz (35), Kerem Yener (31) ve Mustafa Aydoğan (46), düzenlenen operasyonda suçüstü yakalandı. Operasyonda 1 adet 95 bin TL'lik senet ve çok sayıda boş senet ele geçirildi. Şahısların dolandırdıkları kişilerden özellikle avro istediği öğrenildi.

Kerem Yener'in, TRT'nin eski genel müdürlerinden Yücel Yener'in oğlu olduğu öğrenildi.İfadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 18:45:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 19:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?