3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Esnafın ümidi yılbaşı alışverişinde

TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın ümidinin yılbaşı alışverişlerine kaldığını söyledi.

Esnaf ve sanatkarın, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeterince alışveriş olmadığı için ümidini artık özel günlere bağladığını kaydeden Palandöken, "Bayramlarda da esnafımızın beklediği alışveriş olmadı. Vatandaşın esnafımıza ayıracak bütçesi kalmadı. Şimdi esnafımız ümidini yılbaşı alışverişine bağladı" dedi.

Halkın gelirinin yeterli olmaması nedeniyle harcama yapmadığına dikkat çeken Palandöken, "Esnaf ve sanatkarın bayramda beklediği satışı yapamaması umutları yılbaşı alış verişine bıraktı. Esnafımız tüm hazırlıklarını yaptı. Esnafımız yılbaşında piyasanın hareketlenmesini bekliyor. Birçok vatandaşın yeni yılı evinde karşılayacağını tahmin ediyoruz. Yiyecek, içecek satışları ile küçük hediyelik eşya piyasasının bilhassa hareketli geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkar için özel günlerin artık ayrı bir anlam taşıdığının altını çizen Palandöken, halkımızla beraber yaşamın içinde yer alan esnaf ve sanatkar kesiminin, alışverişlerde tercih edilmesinin bir kültürün yaşatılmasının yanı sıra istihdama da katkı sağlayacağını söyledi.

Palandöken, "Yeni yıl alışverişlerinde halkımız esnaf ve sanatkarımızı ön plana çıkarsın. Pazardan alışverişe önem verin, hediye seçimlerinizde sanatkarımızın yapmış olduğu el yapımı hediyelikleri tercih edebilirsiniz. Ucuz ve sağlıksız kimi ithal mallarının yerine aynı fiyata kaliteli ürünlerimiz olduğunu unutmayın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 09:44:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 09:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?