3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Etimesgut kurban pazarı açıldı

ETİMESGUT KURBAN PAZARI AÇILDI

Etimesgut Belediyesi tarafından hazırlanan kurban pazar yerlerine ilk kurbanlıklar geldi. Belediye, satıcı ve alıcıların mağdur olmaması için tüm tedbirleri aldı. Satıcılara, Hayvan Sağlık Raporu ve Menşe-i Kağıdı getirmeleri şart koşuluyor.

Etimesgut Belediyesi tarafından Optimum Alışveriş Merkezi yanında ve Bağlıca mevkiinde kurulan yeni kurban pazar yerlerine ilk kurbanlıklar gelmeye başladı. Erzurum ve Kars yöresinden kamyonlarla getirilen ilk kurbanlıklar, satışa sunulacağı çadırlardaki yerlerini aldılar. Kurban fiyatları tam netlik kazanmasa da satıcılar, fiyatların geçen yılla aynı seyredeceği görüşünü paylaşıyorlar.

Etimesgut Belediyesi, kurban satıcı ve alıcılarının mağdur olmaması için her türlü tedbiri günler öncesinden aldı. Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı bir şekilde alabilmeleri için satış noktalarında bütün düzenlemeler yapıldı. Pazar yerlerinin zeminleri çamuru önleyici malzemelerle doldurulurken, gerekli ışıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Alıcı ve satıcılar için seyyar tuvaletler kuruldu. Kurbanlıkların su ihtiyacı günlük olarak belediyeye ait su tankerleriyle karşılanıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurbanlıkların sağlık kontrollerini yaparken, sağlıksız olan kurbanların satışına izin verilmiyor. Satıcılara, hayvan sağlık raporu, menşe-i kağıdı veya hayvan sağlık raporu getirmeleri şart koşuluyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de satış noktalarında gerekli denetimleri yaparak, huzur ve güvenliği sağlıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ise kurban satış yerlerinin temizliğini titiz bir şekilde yaparak, Etimesgut halkına yakışır bir şekilde hizmet verilmesine yardımcı oluyor.

Etimesgut'taki iki ayrı kurban pazarında 20 bine yakın kurbanlığın satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Etimesgut Belediyesi, bu yıl 9 bin büyükbaş, 5 bin küçükbaş kurban kesileceğini öngörerek, 20 bin kurbanlığın satışa sunulabileceği pazarları oluştururken, vatandaşların kurbanlarını rahat ve hijyenik bir ortamda kesebilmeleri için de 4 ayrı kurban kesim yeri hazırladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kurban Bayramı'nın, güzel olduğu kadar kurban kesimi dolayısı ile zor ve meşakkatli bir bayram olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın bu yoğun ve yorucu bayramı daha rahat ve huzur içinde geçirebilmeleri için Etimesgut Belediyesi olarak bütün tedbirleri alıp gerekli düzenleme ve çalışmaları yaptık" dedi.

Demirel, kurbanlık satışı ve kurban kesimi dolayısı ile kurban bayramlarında belediyelerin düzenleyici ve denetleyici rolünün ön plana çıktığına değinerek, "Ne kadar tedbir alırsak alalım, halkımızın geleneksel kurban kesimi gelenekleri, adetleri var. Dolayısı ile kurbanı tamamen sıkıntısız, sorunsuz geçirmek mümkün olmuyor. Ancak biz Belediye olarak bütün düzenlemeleri ve gerekli tedbirleri çok önceden alarak, bayrama doğru ve bayramda da halkımıza yardımcı olabilmek için ilave çalışmalarda bulunarak, ilçemizin düzeni ve temizliği açısından en iyi şartları hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Başkan Demirel, Bağlıca ve Eryaman Kurban Pazarları dışında kurbanlık satışına izin vermeyeceklerini belirterek, vatandaşların da özellikle kurban kesim yeri konusunda getirilen kurallara uymaları gerektiğini belirtti.

ETİMESGUT KURBAN PAZARI AÇILDI
ETİMESGUT KURBAN PAZARI AÇILDI
ETİMESGUT KURBAN PAZARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:43:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 10:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?