3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Evde ders keyfi' başladı

DOMUZ GRİBİ TATİLİNDE ÇOCUKLARIN 'EVDE DERS KEYFİ' BAŞLADI

Domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesi üzerine öğrenciler, TRT 3'te başlayan dersleri takip etmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından domuz gribi önlemleri kapsamında okulların tatil edilmesi üzerine TRT 3'te telafi eğitimi başladı.

Okulların 1 hafta tatil edildiği Ankara'da da öğrenciler evlerinde dersleri takip ediyorlar. Ankaralı Yavuzkanat ailesinin 7 yaşındaki oğulları Kaan da, derslerini televizyondan takip ediyor. Kaan Yavuzkanat, okulda aldığı eğitimin daha iyi olduğunu ve okulunu özlediğini belirtirken, evde televizyondan ders izlemenin ise daha rahat olduğunu söyledi. Domuz gribine karşı aldığı önlemleri de anlatan Kaan, grip olmamak için ellerini sık sık yıkadığını ve arkadaşlarına yaklaşmadığını belirtti.

Kaan ile birlikte dersleri izleyen anaokulu öğrencisi küçük Yusuf da, okulda gribe karşı ellerini sık sık yıkaması gerektiğini ve arkadaşlarına çok yaklaşmaması gerektiğini öğrendiğini anlattı.

Baba Metin Yavuzkanat, televizyonda verilen eğitimin okulda verilen eğitim kadar yeterli olmadığını ifade ederek, anne-baba olarak çocuklarının dersleri ile daha çok ilgilenmeye başladıklarını belirtti. Çocukları evde olsa da kendilerinin dışarıya çıkmak durumunda olduklarını söyleyen Yavuzkanat, televizyondan öğrendikleri şekilde gribe karşı önlemler aldıklarını ve temizliğe daha da dikkat ettiklerini dile getirdi.

Öte yandan dersler, sabah saat 07.00-11.00 arasında lise öğrencilerine yönelik veriliyor. İlköğretim öğrencileri de saat 11.00'den 14.00'e kadar dersleri izleyebiliyor. Ders saati süreleri 20'şer dakika olarak belirlenirken, 3 günlük ders programına Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor. Programa göre dersler bugün, yarın ve cuma günleri işlenecek. 29 Ekim'in resmi tatil olması nedeniyle ders yapılmayacak.

DOMUZ GRİBİ TATİLİNDE ÇOCUKLARIN 'EVDE DERS KEYFİ' BAŞLADI
DOMUZ GRİBİ TATİLİNDE ÇOCUKLARIN 'EVDE DERS KEYFİ' BAŞLADI
DOMUZ GRİBİ TATİLİNDE ÇOCUKLARIN 'EVDE DERS KEYFİ' BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:58:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 15:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem talha yurtoğlu IP: 88.239.225.xxx Tarih : 28.10.2009 11:10:05

ders boş geçmemesi için boyle daha güzel olmuş